Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση των βιασμών


Konstantopoulou-3-NAIΗ Φεμινιστική Πρωτοβουλία πραγματοποίησε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωσταντοπούλου για την υπόθεση του «βιαστή με την τυρόπιτα».
Πως δρούσε ο δράστης
Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τη δικογραφία βίαζε τουρίστριες αφού προηγουμένως τους έδινε τυρόπιτες στις οποίες είχε βάλει αλκοόλ και υπνωτικό. Ο δράστης είχε χτυπήσει το 2005 και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών χωρίς ελαφρυντικά για τον βιασμό μόνο μίας τουρίστριας από την βόρεια Ευρώπη.
Όπως αναφέρει και το «Εθνος» οι επικριτές της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι προσπάθησε επανειλημμένα να μπλοκάρει και να παρατείνει τη διαδικασία, με τέσσερις αιτήσεις
εξαίρεσης τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός εισαγγελέα, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχει μεροληψία εξαιτίας της απόρριψης των ελαφρυντικών του πελάτη της.
Έχουν περάσει χρόνια, και ο κατηγορούμενος ζει ελεύθερος.
Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς των τριών γυναικών από την Αυστραλία και της μιας από τη Βόρεια Ευρώπη έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου.
Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.
Παράλληλα, μέσα στο διάστημα αυτό η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», υπέβαλε επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων.
Επίσης, κατέθεσε έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος, τα οποία, όμως, όλα απορρίφθηκαν.
Η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύει επίσης η εφημερίδα «Τα Νέα»: «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου