Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στις Η.Π.Α.


Ανακοινώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης των αεροπορικών εταιρειών American Airlines και US Airways που δημιουργεί τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία και έναν ισχυρό παίκτη σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος θα κλείσει κατά πάσα πιθανότητα τον κύκλο σταθεροποίησης του τομέα στις ΗΠΑ. Ο νέος όμιλος, ο οποίος θα διατηρήσει την επωνυμία American Airlines, θα αξίζει στο Χρηματιστήριο 11 δισ. δολάρια, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Η προσέγγιση AMR-US Airways διαρθρώνεται αποκλειστικά στις μετοχές, καθώς οι πιστωτές της American Airlines θα κατέχουν στο τέλος της επιχείρησης περίπου
το 72% της συνδυασμένης οντότητας και οι μέτοχοι της US Airways θα έχουν το υπόλοιπο, σύμφωνα με την πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Ο επικεφαλής της US Airways Νταγκ Πάρκερ θα γίνει ο γενικός διευθυντής του νέου ομίλου, ενώ ο επικεφαλής της AMR, ο Τομ Χόρτον, θα παραμείνει πρόεδρος της CA ως το 2014 και στη συνέχεια θα παραιτηθεί, διευκρίνισε η πηγή. Η έδρα θα βρίσκεται στη βάση της AMR, στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, στο Τέξας.
Οι American και US Airways θα έχουν μαζί ένα στόλο περίπου 1.530 αεροσκαφών και συνδυασμένο τζίρο 38,7 δισ. δολαρίων το 2012, ελαφρώς υψηλότερο από αυτό της United Continental (37,15 δισεκ.) και της Delta (36,7 δισ.). Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Αμπουλάφια, αναλυτή του γραφείου Teal Group, αυτό το νέο μεγαθήριο του τομέα θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου