Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μαθητές στον Έβρο δεν έχουν πρόσβαση σε σχολείο

mathites-se-xorio-toy-evroy-den-exoyn-prosvasi-se-sxoleio
 Μέσα στο 2013 δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε ένα μάθημα, τα παιδιά του χωριού Κοτρωνιά στον Έβρο.
Από τότε που άρχισαν οι διακοπές των Χριστουγέννων δεν έχουν ξαναπάει στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μετακινηθούν.

Πρόκειται για 
τρεις μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του δήμου Σουφλίου.
Το ένα παιδί κανονικά πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολείο Δαδιάς, ο άλλος μαθητής στο Γυμνάσιο Σουφλίου και ο τρίτος στο Λύκειο Σουφλίου. 
Μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων τα παιδιά μεταφέρονταν από την Κοτρωνιά στα σχολεία του με όχημα ιδιώτη.
Ωστόσο ο ιδιώτης διέκοψε τη μεταφορά, καθώς η Περιφέρεια και ο Δήμος ερίζουν για το ποιος έχει την ευθύνη της αμοιβής του και παραμένει απλήρωτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς.


Σουφλί: Σταμάτησαν το σχολείο τρεις μαθητές της Κοτρωνιάς
Την αδυναμία προσέλευσης τριών μαθητών από τον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου (Κοτρωνιά)
στα σχολεία τους, λόγω απουσίας μεταφορικού μέσου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου, καλώντας κάθε αρμόδια για το θέμα αρχή να βρει άμεσα λύση «ανεξάρτητα από το οικονομικό κόστος της», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Να αναφερθεί ότι οι τρεις μαθητές (ένας του δημοτικού σχολείου Δαδιάς, ένας του Γυμνασίου και ένας του Λυκείου Σουφλίου), έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στα σχολεία τους από τα Χριστούγεννα και μετά, καθώς ο ιδιώτης που τους μετέφερε μέχρι τότε, αρνείται να συνεχίσει λόγω μη πληρωμής του από το δήμο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η συνδικαλιστική παράταξη των εκπαιδευτικών.Η Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου αναφέρεται και στην πρόταση της δημοτικής αρχής Σουφλίου, για τη δωρεάν φιλοξενία των μαθητών στη μαθητική εστία, την οποία ωστόσο έχουν απορρίψει οι γονείς των παιδιών. Καταγγέλλει επίσης ότι στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο δήμος στις οικογένειες των μαθητών, τους επισημαίνεται ότι «σε περίπτωση που οι γονείς δεν αποδεχθούν την εισήγηση του δήμου θα έχουν τις συνέπειες του νόμου». Η παράταξη διερωτάται «εάν είναι οι γονείς υπεύθυνοι για την τραγική αυτή κατάσταση», υπογραμμίζοντας πως «την οικονομική κρίση την πληρώνουν πρώτα οι ασθενέστεροι και οι πιο αδύναμοι». Καταλήγοντας, υποστηρίζει ότι «οι μαθητές πρέπει να συνεχίσουν το σχολείο χωρίς να χρειαστεί να αποκοπούν από τις οικογένειές τους, όπως συμβαίνει σε όλους τους πολιτισμένους τόπους αυτού του πλανήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου