Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Με στρατηγική…Ανδρέα… και στις διαγραφές



Η επιχείρηση “Νόμος και Τάξη” στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.
Μετά τις κατευθυντήριες γραμμές που έβαλε η Κουμουνδούρου για τον έλεγχο της πληροφόρησης, -που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν αυτό που λέμε ευρωπαϊκή ανανεωτική αριστερά- η χθεσινή παραπομπή του βουλευτή Θεοδωρίδη, φαίνεται πως μας φέρνουν και πάλι στο νου, πως ο Αλέξης Τσίπρας κινείται στα χνάρια του Α. Παπανδρεου.
Τότε ήταν που ο Πρόεδρος του Κινήματος, μετά από συνεχόμενα και αυτός ταξίδια στο εξωτερικό, διάγραφε χωρίς δεύτερη σκέψη μια σειρά από στελέχη πρώτης γραμμής.
Ήταν τότε που ο Α. Παπανδρέου με την στρατηγική του, καθίσταται ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός του
ΠΑΣΟΚ, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι διαγραφές διαφωνούντων από το Κόμμα, όπως στελεχών της «Δημοκρατικής Άμυνας» και της νεολαίας.
Σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Άλ. Τσίπρας. Αφού χρησιμοποίησε προεκλογικά την ρητορική του, πόνταρε στις ανέξοδες υποσχέσεις του, τώρα δείχνει να ενσωματώνει και το μοντέλο της εσωκομματικής διοίκησης του Α. Παπανδρέου, στον ΣΥΡΙΖΑ.
Έχοντας να αντιμετωπίσει την ετερότητα των συνιστωσών αλλά και την “πολυφωνία” των βουλευτών, επαναφέρει την παλαιοπαπανδρεική στρατηγική, για να ελέγξει όλο αυτό το μωσαϊκό. Το ρεπορτάζ λέει πως οι πρόσφατες διαφωνίες στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, ώθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς για πρώτη φορά ένιωσε πως είναι υπό μερική αμφισβήτηση. Το πρόβλημα βέβαια της διαχείρισης δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο.
Με ευθύνη κυρίως του ιδίου, μιας και ο ίδιος έχει θέσει το καράβι σε αυτήν την τροχιά.
Έτσι από…την δημοκρατική παράδοση του διαλόγου, που υπάρχει μέσα στην ριζοσπαστική αριστερά, πήγαμε σε έναν ιδιότυπο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό που θυμίζει ΠΑΣΟΚ 80 και ΚΚΕ.
Το πρόβλημα είναι πως δεν βρισκόμαστε πια στο 1981…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου