Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Και ο Τσίπρας με... χρονοκαθυστέρηση!




Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, λειτουργώντας με χρονοκαθυστέρηση, το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει η «ουρά» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η φορολογία των ακινήτων μεταλλάχθηκε από κλοπή εισοδήματος σε δήμευση
ακίνητης περιουσίας των πολιτών, ενώ παράλληλα καταλογίζει στο οικονομικό επιτελείο ότι ακολουθεί μια άκρως παράλογη, βάρβαρη και αδιέξοδη πολιτική. Καταλήγοντας, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ερωτά γιατί η κυβέρνηση αντί να εκβιάζει τους φορολογουμένους με νέα μέτρα και φόρους δεν προχωρά στη δημιουργία πλήρους και καθολικού περιουσιολογίου, όπου θα καταγραφεί το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που κατέχουν οι πολίτες, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, ενώ προτείνει αντικατάσταση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας με τον Φόρο Μεγάλης Περιουσίας. Η ερώτηση πάντως δεν πρόκειται να συζητηθεί, καθώς την Παρασκευή και ο κ. Σαμαράς και σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο θα απουσιάζουν στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου