Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η "Αθηνά" και η αναδιάρθρωση τα δύο μείζονα προβλήματα για τον υπουργό Παιδείας

 Σειρά συναντήσεων του υπουργού Παιδείας με όλους τους φορείς ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση για το σχέδιο "Αθηνά" αλλά και την αναδιάρθρωση της Παιδείας
Την Τρίτη ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με την Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών για το μέρος εκείνο του προεδρικού διατάγματος το οποίο αφορά στην αξιολόγηση του κλάδου.
Το διάταγμα αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στην τελική του μορφή.
"Το Προεδρικό Διάταγμα επικεντρώνεται μονάχα στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού. Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί πως η αξιολόγηση ως θεσμός οφείλει να διαρρέει ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα με κύριο στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου", λέει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
"Ο θεσμός της αξιολόγησης μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν τύχει αποδοχής και εμπιστοσύνης από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς που την εκφράζουν" αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, ενώ οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εστίασαν "στο φλέγον ζήτημα της αξιολόγησης των ιδιωτικών
εκπαιδευτικών από τον διευθυντή ιδιοκτήτη ή από τον διευθυντή που είναι διορισμένος απ' ευθείας από τον ιδιοκτήτη του κάθε σχολείου" που όπως είπαν θα οδηγήσει σε απολύσεις εκπαιδευτικών που δεν είναι αρεστοί.
Την Πέμπτη στις 11 ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), οι οποίοι όμως έχουν ήδη ταχθεί κατά της φιλοσοφίας της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών όπως προτείνεται από την κυβέρνηση.
Ακόμα πιο ανένδοτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προσέρχεται καν στον διάλογο με το υπουργείο Παιδείας.
Ο υπουργός Παιδείας όμως είχε συνάντηση και με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) για τα θέματα του σχεδίου "Αθηνά".
Από την πλευρά των εκπροσώπων τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στο κλείσιμο τμημάτων ΤΕΙ στην επαρχία με τον κ. Αρβανιτόπουλο να υπόσχεται πως θα μελετήσει τις προτάσεις τους.
Να σημειωθεί πως από την Τετάρτη και για μια βδομάδα θα είναι κλειστό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με απόφαση της Συγκλήτου.
Το Ίδρυμα έχει μείνει χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό, εξαιτίας της καθυστέρησης στον τυπικό διορισμό, μέσω της δημοσίευσης τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος.
 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου