Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Μυστικές συνομιλίες Ισραήλ-Τουρκίας για το φυσικό αέριο!

FYSIKO - AERIO 534 355
Το ισχυρισμό ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες Άγκυρας -Τελ Αβίβ προκειμένου το Ισραήλ το φυσικό αέριο που βγάζει από την Μεσόγειο να το πουλήσει φθηνά στην Τουρκία μέσω αγωγού, διατυπώνει τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη δημοσίευμα άλλης, ισραηλινής, εφημερίδας.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Vatan με τον τίτλο « Ειρήνη αγωγού με το Ισραήλ» γράφει ότι το Τελ Αβίβ έκανε αυτή την πρόταση καθώς επιθυμεί την αναζωογόνηση στων σχέσεων που πάγωσαν με την κρίση του Μαβί Μαρμαρά. Το δημοσίευμα επικαλείται είδηση της
μεγάλης ισραηλινής εφημερίδας «Αχρονότ» ότι το Ισραήλ παρουσίασε στο τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας, ένα σχέδιο αγωγού που θα κατασκευαστεί από την Μεσόγειο στην Τουρκία για την πώληση του αερίου στην Ευρώπη.

Στις μυστικές επαφές που έγιναν 2 φορές τον τελευταίο καιρό στην Άγκυρα, η Τουρκία είδε θετικά το σχέδιο του αγωγού των 2 δις δολαρίων. Η Τουρκία που ανέλαβε, λέει, ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του σχεδίου έναντι αυτού ζήτησε υπόσχεση από την Ευρώπη για την πώληση φθηνότερου αερίου . Τονίστηκε πως στις συνομιλίες αυτές παρείχε πλήρη υποστήριξη και ο ισραηλινός Πρωθυπουργός κ. Νετανιάχου. Εικάζεται ότι το Ισραήλ έχει στην Μεσόγειο αποθέματα 450 δις κυβικών μέτρων. (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου