Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κάρτα πετρελαίου θα θεσμοθετήσει για τους αγρότες η κυβέρνηση Θεσμικές λύσεις, δημοσιονομική φτώχεια στη διυπουργική


Κάρτα πετρελαίου θα θεσμοθετήσει για τους αγρότες η κυβέρνηση

Κάρτα πετρελαίου για την προμήθεια των αγροτών με φθηνό πετρέλαιο εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, μετά τη διυπουργική συνάντηση για τα αιτήματα των αγροτών.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η συνάντηση με τους αγρότες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ότι η κυβέρνηση άκουσε όλα τα αιτήματα των αγροτών. “Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ' όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις”, τόνισε ο υπουργός.
Όπως αποκάλυψε, στη συνάντηση εξετάσθηκε το θέμα του πετρελαίου, για το οποίο η κυβέρνηση μελετά να υπάρξει η θεσμοθέτηση κάρτας πετρελαίου και έχει αναθέσει σε επιτροπή την καθιέρωσή της μέσα στο 2013, εάν αυτό είναι εφικτό.
Στο συνταξιοδοτικό κομμάτι,ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε πως εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας.

“Αν μας ζητηθεί θα ξανασυναντηθούμε. Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους αγρότες. Αρκετά από τα ζητήματα, που είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, βαίνουν προς επίλυση”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης, Περιβάλλοντος κ. Γ. Λιβιεράτος, οι υφυπουργοί κ.κ. Παπαγεωργίου και Μαυραγάνη, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Κοντός, καθώς και ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργος και ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Π. Τσακλόγλου.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι αγρότες μετά τη συνάντηση που είχαν με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας “ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Αύριο στις 11 το πρωί καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεών μας». Όπως είπε ο κ. Μπούτας συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα αλλά «επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή κι είπαν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας”.
Ερωτηθείς για την κάρτα πετρελαίου, είπε ότι “για μας δεν λέει τίποτα. Είναι τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που δίνεται και σήμερα. Εμείς θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο”. Κληθείς να σχολιάσει τη στάση αγροτών που αποχωρούν από μπλόκα ανέφερε πως “κάποιοι βγήκαν για να φύγουν”.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου