Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Λεφτά υπάρχουν…Για τα σχολεία του δήμου Καβάλας

Λεφτά υπάρχουν…Για τα σχολεία του δήμου ΚαβάλαςΕπιπλέον χρήματα εισπράττουν οι δήμοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία προορίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και ειδικότερα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Αιφνιδιαστική ήταν η εκταμίευση των συγκεκριμένων χρημάτων και σίγουρα αποτελούν μια βαθιά οικονομική ανάσα που θα βοηθήσει στην αίσια ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Στις αρχές του Γενάρη ο δήμος Καβάλας είχε λάβει την πρώτη
δόση του 2013 κι επιπλέον ποσό 98.000 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ το νέο ποσό που στάλθηκε ανέρχεται σε 128.000.
Στις 9 Ιανουαρίου φουλάρισαν οι δεξαμενές του πετρελαίου στα σχολεία του δήμου Καβάλας και οι ποσότητες θα επαρκέσουν έως τα τέλη του Φεβρουαρίου. Η νέα εκταμίευση θα εξυπηρετήσει μία ακόμη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης που θα επαρκέσει έως τον Απρίλιο. Δεν εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο προμήθειας ποσοτήτων στο τέλος της ανοίξεως προκειμένου να εξασφαλισθεί απόθεμα για την επόμενη σχολική χρονιά κι αυτό διότι η παλαιότητα των δεξαμενών γεννά ανησυχίες πιθανής απώλειας του πετρελαίου. Τα χρήματα θα παραμείνουν στο ταμείο και με την ελπίδα ότι στην επόμενη σεζόν η τιμή αγοράς θα μειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου