Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος ισλαμιστή κληρικού


76194C81AFF13F43F0553D0EB29690F9Ένταλμα σύλληψης του Αιγύπτιου ισλαμιστή κληρικού Μαχμούντ Σααμπάν εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου. Η εντολή του γενικού εισαγγελέα είναι να προσαχθεί και να ανακριθεί ο κληρικός για τις του δηλώσεις στο θρησκευτικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαφέζ.
Συγκεκριμένα ο σκληροπυρηνικός σαλαφιστής Σααμπάν είχε ζητήσει να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στους ηγέτες του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας, δηλαδή του συνασπισμού της κοσμικής αντιπολίτευσης, λόγω της εναντίωσής τους στον ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο Σααμπάν είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στο φιλελεύθερο πολιτικό Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι και
στον αριστερό νασερικό, πρώην προεδρικό υποψήφιο, Χαμντίν Σαμπάχι.
Ο ΕλΜπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ, είχε ασκήσει προ ημερών έντονη κριτική στις υπό ισλαμιστικό έλεγχο αρχές για επιεική αντιμετώπιση της ρητορικής του Σααμπάν.
Η κυβέρνηση είχε αναπτύξει στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις κοντά στις κατοικίες ηγετών της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και του ΕλΜπαραντέι, για την προστασία τους.
Ο Σααμπάν είχε δηλώσει ότι οι ηγέτες του Μετώπου θέλουν την εξουσία και «καίνε την Αίγυπτο» για να την αποκτήσουν. «Είναι ξεκάθαρο πια ότι η τιμωρία τους σύμφωνα με το νόμο του Θεού είναι ο θάνατος», είχε συμπληρώσει ο ισλαμιστής κληρικός. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου