Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι ναυτεργάτες Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι ναυτεργάτεςΝέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις του κλάδου.
Σήμερα, όπως και χθες, τα ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, στον Αγ. Διονύσιο, ενώ οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να επιλύσει τα
προβλήματα των ναυτεργατών, καθώς με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας θα οδηγηθούν άμεσα στην ανεργία και άλλοι Έλληνες ναυτικοί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος, σε δήλωσή του έκανε λόγο για αδιαλλαξία της κυβέρνησης πάνω στο πρόβλημα των ναυτεργατών και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο νόμου καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτεργάτες, με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί σε υψηλότερα ακόμη επίπεδα και τα ασφαλιστικά τους ταμεία να οδηγούνται με βεβαιότητα σε οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία.

Δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης

"Όσο διαρκεί ο εποικοδομητικός διάλογος, θέμα επιστράτευσης δεν τίθεται", ξεκαθάρισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.
Ο κ. Μουσουρούλης εξέφρασε την πίστη του ότι θα επικρατήσει η λογική και ο διάλογος με την πλευρά των νευτεργατών θα οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα. "Αν δεν οχυρώνεται η κάθε πλευρά πίσω από τη δική της ρητορική , η λύση θα βρεθεί", σημείωσε.
"Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας. Όλοι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του κλάδου, της ύφεσης, των δυσκολιών", επεσήμανε ακόμα.

Στους δρόμους οι αγρότες

Οι αγρότες από τις Σέρρες προχώρησαν σήμερα σε κλείσιμο της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Σερρών-Καβάλας, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων, από τις 12 μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι. Οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο πεζοί, χωρίς τα αγροτικά τους μηχανήματα, τα οποία παραμένουν παρατεταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού.
Στη Μεσσηνία, το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί Παμμεσσηνιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Σουλινάρι.
Αλλά και στην Αχαϊα, συγκεντρωμένα σε τρία σημεία είναι δεκάδες τρακτέρ, χωρίς πάντως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δύο σημεία της Εθνικής Οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.
Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από την Πέλλα και την Πιερία.
Στη Λαμία οι αγρότες θα βρεθούν σήμερα στα διόδια της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματά τους, και παράλληλα να τους μοιράσουν ρύζι.
Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.
news.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου