Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ισραήλ: Νυχτερινή επιδρομή και μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη 25 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν τη νύχτα, εκ των οποίων 23 είναι μέλη της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης της Χαμάς

Την οργή της Χαμάς προκάλεσε η επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην Δυτική Όχθη και η σύλληψη 25 Παλαιστινίων.
Ισραήλ: Νυχτερινή επιδρομή και μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων στην Δυτική ΌχθηΣτην μεγαλύτερη  επιδρομή του ισραηλινού στρατού που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα, 25 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν τη νύχτα, εκ των οποίων 23 είναι  μέλη της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης της Χαμάς.
Κάποιοι μάλιστα από τους συλληφθέντες κατέχουν αρκετά υψηλές θέσεις στην ιεραρχία της οργάνωσης. Αρκετοί είναι τοπικοί αξιωματούχοι ενώ τρεις από αυτούς είναι μέλη της παλαιστινιακής
Νομοθετικής Συνέλευσης.
"Πρόκειται για μια εγκληματική πράξη που δεν θα καταφέρει να διακόψει τον αγώνα μας" ανέφερε σε ανακοίνωση της η Οργάνωση, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων.
Η Χαμάς -την οποία το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση - κέρδισε τις τελευταίο παλαιστινιακές κοινοβουλευτικές εκλογές, το 2006. Το 2007, αφού κατέρρευσε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας , η Χαμάς πήρε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας από τη Φατάχ του Μαχμούντ Αμπάς, η οποία έχει την υποστήριξη της Δύσης.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου