Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

"Κακά μαντάτα για το οικόπεδο 12"

359726-aoz-xvrvn-mesogeioyΣτην τελική ευθεία έχει εισέλθει η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής με τις κυπριακές εφημερίδες να αναφέρονται στο αποψινό «ντιμπέιτ» μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων, που θα έχει ως θέμα την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία. Επίσης, οι εφημερίδες φιλοξενούν θέματα όπως οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, η υπογραφή των συμβολαίων με την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Delek, η συνέχιση της απεργίας των οικοδόμων, το σκάνδαλο για ανάμιξη βοδινού κρέατος με κρέατος αλόγου, η αντίθεση των πολιτών στις ιδιωτικοποιήσεις, η συνάντηση του Eurogroup και οι νέες τιμές στα φάρμακα.
Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κακά μαντάτα από το οικόπεδο 12», γράφει ότι μόνο ένα
τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου έδειξε η ισραηλινή γεώτρηση στο οικόπεδο 12 και προσθέτει ότι τα ευρήματα των Ισραηλινών δεν είναι άσχετα με τις αναβολές της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στην Αφροδίτη, ενώ επικρατεί ανησυχία και για τις επιπτώσεις και τα δυνητικά αποθέματα υδρογονανθράκων στη μεριά της Κύπρου. Αλλού, γράφει για την κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα με θέμα την απεργία στην οικοδομική βιομηχανία. Επίσης, αναφέρει ότι έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν «οι αποκαλύψεις για τα χρήματα που εισέπραξε η οικογενειακή εταιρεία του υποψηφίου Προέδρου Γ. Λιλλήκα κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός».

«Η Σημερινή», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Χτυπούν ρέστα στην τελική ευθεία», γράφει ότι υποψήφιοι, κόμματα και επιτελεία κορυφώνουν τις προσπάθειές τους ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής για άντληση μέχρι και της τελευταίας ψήφου, ενώ απόψε πραγματοποιείται η τρίτη και τελευταία διακαναλική τηλεμαχία των τριών βασικών υποψηφίων με αντικείμενο την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κύπρου με αφορμή το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο στην ΕΕ που αφορά στην ανάμειξη κρέατος αλόγου με βοδινό που χρησιμοποιήθηκε ως πρώτη ύλη για την κατασκευή παρασκευασμάτων κρέατος. Επίσης, η «Σ» προβάλλει πρωτοσέλιδα φωτογραφία από τις ΗΠΑ, με χιονισμένο δρόμο, σημειώνοντας ότι χιονοθύελλα σαρώνει τη χώρα.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «’Κόκκινο’ σε ιδιωτικοποιήσεις», γράφει στο κύριο του θέμα ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της RAI για λογαριασμό του «Φ» η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών – ανεξαρτήτως από κομματική τοποθέτηση - αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ, CYTA, και της Αρχής Λιμένων, τριών οργανισμών, το μέλλον των οποίων συζητήθηκε έντονα την τελευταία περίοδο καθώς η ιδιωτικοποίησή τους συνιστά μια από τις απαιτήσεις της Τρόικας. Αλλού, γράφει ότι σήμερα πραγματοποιείται συνάντηση του Eurogroup και σημειώνει ότι στη συνάντηση, η Κύπρος θα επιχειρήσει να ξεπλύνει το όνομά της από τις κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Επίσης, αναφέρεται στις μειώσεις από σήμερα στο 40% των φαρμάκων και αυξήσεις στο 14%.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επιλέξτε πρόοδο και ανάπτυξη», γράφει ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πρόοδο και στην άκρατη λιτότητα που εκπροσωπεί ο ανθυποψήφιός του Νίκος Αναστασιάδης. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην υπογραφή σήμερα των συμβολαίων από την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Delek η οποία αποκτά το 30% των δικαιωμάτων του οικοπέδου 12, με τον Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη να σημειώνει χθες ότι η συμμαχία της Κύπρου με το Ισραήλ δημιουργεί μεγαλύτερες συνθήκες ασφάλειας. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μιλώντας στο εορτασμό του Αγίου Μάρωνα, δήλωσε ότι το νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας. (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου