Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Εισιτήριο» υγείας σε 100.000 πολίτες

«Εισιτήριο» υγείας σε 100.000 πολίτες
Διετές πρόγραμμα για τη δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πολιτών που έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, εγκαινιάζει το υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα προβλέπει την έκδοση εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας και θα καλύπτει 100.000 πολίτεςανά έτος για την περίοδο 2013-2014.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξηγεί εγγράφως στη Βουλή, ότι το υπουργείο έχει εισηγηθεί την άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, που θα έχει ως στόχο την επαναξιολόγηση και τον επανακαθορισμό λόγω της παρούσας
οικονομικής συγκυρίας, των κριτηρίων, προϋποθέσεων, διαδικασιών και κατηγοριών ατόμων που θα δικαιούνται πρόσβαση στο ειδικό καθεστώς δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης. 
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και άλλες δράσεις, όπως η «Υγεία κατ' οίκον» και οι εμβολιασμοί παιδιών με στόχο την ουσιαστική συμβολή στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ευάλωτων αυτών κοινωνικών ομάδων. Οι δαπάνες του όλου προγράμματος προσεγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν συνολικά και από όλες τις επιμέρους δράσεις του, ιατροφαρμακευτικά και νοσηλευτικά, άλλοι 60.000 πολίτες κατ' έτος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου