Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το PSI!!!


dallara-charls

Στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της συμφωνίας για το PSI αναφέρθηκαν πριν λίγο ο Τσαρλς Νταλλάρα και ο Ζαν Λεμιέρ οι επικεφαλής της Διευθύνουσας Επιτροπής των πιστωτών - επενδυτών της Ελλάδας. Στην κοινή του δήλωση οι κ.κ. Νταλλάρα και Λεμιέρ επιβεβαίωσαν πως συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για να συζητήσουν το PSI, στο
πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών της 26ης/27ης Οκτώβριου.
Σύμφωνα με του κ.κ. Νταλλάρα και Λεμιέρ συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα, αλλά σε ορισμένους βασικούς τομείς τα θέματα παραμένουν "άλυτα". Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα αύριο, αλλά τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη της συμφωνίας στενεύουν.
«Είναι απαραίτητο προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εθελοντική συμφωνία για το PSI να υποστηριχθεί από όλα τα επίσημα μέρη τις επόμενες ημέρες. Όπως η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Σαρκοζί τόνισαν στο Βερολίνο στις αρχές της εβδομάδας, είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο μιας εθελοντική ανταλλαγή χρέους το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει η δήλωση.
πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου