Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ενδιαφέρον της Noble για έρευνες στην Ελλάδα!


noble-platforma1

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αναζήτηση και εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα έχει δείξει η αμερικανική εταιρεία Noble, η οποία διεξάγει έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης στη συνάντησή του σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε το Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες, που λαμβάνονται για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων, όπου μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη με δημόσια έσοδα, τα οποία τόσο πολύ ανάγκη έχει η χώρα.
Παράλληλα, όπως ανέφερε, η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει την κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων για τις ευαισθησίες της χώρας, σε σχέση με την μεγάλη εξάρτησή της από ιρανικό πετρέλαιο, καθώς οι "27" σχεδόν ομόφωνα έχουν αποφασίσει εμπάργκο κατά των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, το υπουργείο Εξωτερικών και το ΥΠΕΚΑ προσπαθούν με πάρα πολύ προσοχή να χειρισθούν μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση, όπου από τη μια υπάρχουν οι ανάγκες της Ελλάδας και από την άλλη η στάση των Ευρωπαίων εταίρων.

πηγή: 24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου