Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο δελφίνος Λοβέρδος έγινε ειδικός και στο «κούρεμα»



Μετά τον Μ. Χρυσοχοΐδη, σαν να ζούσε σε άλλη χώρα τα προηγούμενα δύο χρόνια συμπεριφέρεται τώρα και ο Α. Λοβέρδος. Αμφότεροι για εσωκομματικούς λόγους και υπηρετώντας την ανάγκη της προσωπικής τους πολιτικής ύπαρξης την «επόμενη μέρα». Αφού αρχικά ψήφισαν το πρώτο Μνημόνιο και οδήγησαν με την εγκληματική τους πολιτική -ως υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου- την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από την ευρωζώνη, τώρα ανακαλύπτουν το δέον για τη χώρα.

Ενα εικοσιτετράωρο μετά την ωμή παραδοχή του Φίλιππου Σαχινίδη ότι το βρετανικό δίκαιο είναι ένας από τους όρους στη συζήτηση που γίνεται με τους δανειστές μας, ο υπουργός Υγείας θέλησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο υπαγωγής των νέων ελληνικών
ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, επέμεινε ότι θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ισχύσει το ελληνικό δίκαιο και θέση του ίδιου είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν δίστασε μάλιστα να παραπέμψει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, «αδειάζοντας» αριστοτεχνικά τον συνάδελφό του αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο οποίος προφανώς γνωρίζει εκ θέσεως τι ακριβώς συμβαίνει. «Εχω ακούσει από τον πρωθυπουργό να λέει: να ισχύσει το δίκαιο το δικό μας» είπε ο κ. Λοβέρδος ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στον Real FM.

Γεγονός παραμένει πάντως ότι η κυβέρνηση συζητά πολύ σοβαρά την υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, κάτι που, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», θα σημάνει:

Πρώτον, ότι σε ενδεχόμενο αλλαγής του νομίσματος, τα ομόλογα θα εξακολουθούν να είναι πληρωτέα σε ευρώ, παρά την επιστροφή της χώρας στη δραχμή και την υποτίμηση που θα ακολουθήσει.

Δεύτερον, η νέα σύμβαση έκδοσης ομολόγων με βάση το βρετανικό δίκαιο θα συνοδεύεται από ρήτρα αποκλειστικής δικαιοδοσίας βρετανικών δικαστηρίων.

Τρίτον, οι δανειστές θα προστατεύονται ισχυρά από τυχόν μονομερείς ενέργειες του Ελληνικού Δημοσίου.
Τέταρτον, μεταξύ των δικαιωμάτων των δανειστών ομολογιούχων θα είναι η κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου