Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κόβουν τα δώρα για να... σωθούν οι μισθοί. Η αλήθεια που κρύβουν ορισμένοι μεγαλοεκδότες.

Η οργανωμένη υφαρπαγή του μηνιαίου εισοδήματος των εργαζομένων εν πλήρει εξελίξει...

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του µισθολογικού καθεστώτος του ιδιωτικού τοµέα τίθεται εν αµφιβόλω, κατόπιν απαίτησης της τρόικας, ενώ «ανοιχτό» είναι και το ενδεχόµενο κατάργησης τόσοτων κατώτατων αµοιβών όσο και του 13ου και του 14ου µισθού.

Όπως διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ, η τρόικα µε τελεσιγραφικό τρόπο ζητεί από τους κοινωνικούς εταίρους να συµφωνήσουν στη µείωση των ελαχίστων αµοιβών, στην κατάργηση του 13ου και του 14ου µισθού στον ιδιωτικό τοµέα και στο «πάγωµα» των ωριµάνσεων. ∆ιαφορετικά καλεί την κυβέρνηση να νοµοθετήσει, κατά το προηγούµενο της περιόδου 1985-1987.Οι περικοπές στους µισθούς των κλαδικών συµβάσεων και όχι στις κατώτατες αµοιβές αποτελούν την εναλλακτική λύση για τη συµφωνία µεταξύ των κοινωνικών εταίρων και την αποφυγή της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου. Τα «αγκάθια» στα οποίαπροσκρούει η λύση αυτή είναι η αύξηση που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας για τον Ιούλιοτου 2012, ύψους 2,5%, όπως και η εµµονή της τρόικας για περικοπές στον 13ο και στον 14ο µισθό.

Κι όμως, όπως αρκετές φορές έχουμε αποκαλύψει, η Τρόικα ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποστήριξε κάτι τέτοιο. Επί της ουσίας, μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο ορισμένων εκδοτών εφημερίδων, που θέλουν να ισοπεδώσουν μισθούν, να κόψουν δώρα και να αναγάγουν σε θέσφατο την εργασία  σε καθεστώς κάτεργου για να μπορέσουν να μετριάσουν τις ζημίες από τις δικές τους πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου