Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ο «σκληρός» Χρυσοχοίδης βρίσκει τώρα σωστό τον ΓΑΠ



Σβάρνα τα ραδιόφωνα πήραν χθες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα του Εθνικού Συμβουλίου.

Πρώτος πρώτος ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος από εκεί που «τα έχωνε» άγρια στον Γ. Παπανδρέου τώρα τον βρίσκει... σωστό και δίκαιο. Αφού «έκανε γαργάρα» τις διαφωνίες του, στήριξε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου και βγήκε χθες να τη χαρακτηρίσει «σωστή, δίκαιη και έντιμη», προεξοφλώντας ότι όλα θα γίνουν πριν από την προεκλογική περίοδο. Παρατήρησε πάντως ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, δεν ήταν εκεί χθες, γιατί δεν υπήρξε στοιχειώδης αυτοκριτική» ζητώντας συζήτηση με τον κόσμο για να ξαναβρεί δήθεν το ΠΑΣΟΚ την ψυχή του.

Δικαιολογώντας τη δική του κωλοτούμπα ο Αν. Λοβέρδος εξήγησε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο
αποφασίστηκε η αλλαγή ηγεσίας πριν από τις εκλογές και ότι ο ίδιος συμφώνησε υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν οι χρόνοι και δεν θα οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε λύση εκ των ενόντων. Επέμεινε να μην ανοίξει τα χαρτιά του για τυχόν δική του υποψηφιότητα από ραδιοφώνου, σημειώνοντας ότι οι υποψηφιότητες χρειάζονται και επεξήγηση και χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες τυχόν ματαιοδοξίες.

Στον αντίποδα, σωστή και λογική ως προς την ιεράρχηση των πραγμάτων χαρακτήρισε τη στάση του Ευ. Βενιζέλου ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος παρατήρησε ότι «υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας στον χώρο». Εκτίμησε πάντως -στη γραμμή Βενιζέλου- ότι είναι δύσκολο να γίνει η εκλογή τον Μάρτιο, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει αμέσως μετά τη νέα δανειακή σύμβαση εκλογές. Οσο για την προχθεσινή διαδικασία, απεδείχθη -είπε- ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οτι δεν θα προλάβει τις διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ και θα πάει στις εκλογές με τον Γ. Παπανδρέου προέβλεψε ο Λ. Γρηγοράκος.
Να είναι υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε ο Σ. Ξυνίδης, ενώ την πρότασή του υπερασπίστηκε ο Χ. Καστανίδης.

Να τελειώσει το πολιτικό κενό που σήμερα υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Δ. Λιντζέρης, συμπεραίνοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου «φεύγει μένοντας και μένει φεύγοντας» και μην αποκλείοντας τη διάσπαση. Ως αποτέλεσμα πίεσης εκτίμησε την πρόταση Παπανδρέου ο Χ. Πρωτόπαπας, ο οποίος υποστήριξε τώρα ότι θα προτιμούσε κάτι πολύ πιο γρήγορο, παρότι προχθές είχε ζητήσει εκλογή στις 11 ή 18 Μαρτίου. Ανοιχτό άφησε εκ νέου το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η Λούκα Κατσέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου