Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ καταρρέει και τα σκάνδαλα βγαίνουν στην φόρα

Η κόντρα Βενιζέλου – Χρυσοχοϊδη φέρνει στο φως άλλες απίθανες καταστάσεις. Μάθαμε λοιπόν από χθες το βράδυ ότι σε όλη τη χώρα, εδώ και χρόνια επικρατεί όργιο λαθρεμπορίας στην αγορά καυσίμων. Εταιρείες πετρελαίου, βενζινοπώλες, λιανοπωλητές, βυτιοφόρα και κάθε άλλος, εμπλέκονται σε ένα κύκλωμα που επί πολύ καιρό κερδοσκοπεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Είτε γιατί ο κόσμος αγοράζει χαμηλής ποιότητας καύσιμα είτε γιατί το κράτος χάνει δις ευρώ κάθε χρόνο από φόρους με αποτέλεσμα να... επιβαρύνονται όλοι οι πολίτες. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανακάλυψε τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων αλλά δεν τα κατήγγειλε, ούτε βγήκε να πάρει κεφάλια. Έκανε κάτι πιο απλό. Έβαλε υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου του (το όνομά του στη διάθεσή μας), να καλέσει δημοσιογράφους και να πει ότι για όλα φταίει το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή ο κ. Βενιζέλος.

Κι αυτό γιατί εδώ κι ένα χρόνο ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, εφοριακοί και τελωνειακοί αλλά κι έμποροι πετρελαιοειδών αντιδρούν στην τοποθέτηση του ειδικού συστήματος μέτρησης εισροών – εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των βενζινάδικων, καταγγέλλει το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης. Με το σύστημα αυτό αντιμετωπίζεται δραστικά η παράνομη διακίνηση βενζίνης και ντίζελ, που στερεί στο Δημόσιο 500 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ το χρόνο.
Επίσης, φταίνε εφοριακοί και τελωνειακοί που τα παίρνουν και δεν κάνουν ελέγχους ή κόβουν πρόστιμα. Χαρακτηριστική περίπτωση ανώνυμης εταιρίας που πλήρωσε για περαίωση εξαετίας μόλις 20.000 ευρώ έναντι παραβάσεων ύψους 620.000 ευρώ.
Το στέλεχος του υπουργείο Ανάπτυξης δεν είπε κάτι παλιό, απλά έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα του υπουργείου Οικονομικών και των φορέων του.
Όμως, αυτό το έκανε ο κ. Χρυσοχοϊδης διότι ήθελε να χτυπήσει τον κ. Βενιζέλο, έτερο μνηστήρα στο ΠΑΣΟΚ.
Δύο υπουργεία δηλαδή τσακώνονται για το λαθρεμπόριο επειδή οι υπουργοί του διεκδικούν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Και δεν ντρέπονται. Αντί να παραιτηθούν ως αποτυχημένοι και οι δύο, παίζουν παιχνιδάκια εξουσίας και μάλιστα βάζοντας άλλους να κάνουν τη δουλειά τους. Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν έχει τα κότσια να πει «αποτύχαμε, πάω σπίτι μου». Βάζει στελέχη του υπουργείου του ενώ ο κ. Βενιζέλος απαντά με ανακοίνωση ότι είναι προτεραιότητα του υπουργείου του η καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αλλά λόγια ν΄αγαπιώμαστε δηλαδή.
Εκεί καταντήσαμε. Δύο κορυφαίοι υπουργοί να μένουν στις διαπιστώσεις και να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι πιο αποτυχημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου