Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Το ρεσιτάλ υποκριτικής του ΣΥΡΙΖΑ

 

Κατ' αρχάς όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι οι σπουδές υποκριτικής πρέπει να διδάσκονται σε ανώτατο επίπεδο, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από μια σειρά κυβερνήσεις, και δεν... πρόλαβε να κάνει η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά επί ΑΝΕΛ.

Τώρα, επειδή η... «δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τα ρέστα από την κυβέρνηση δήθεν γιατί το Προεδρικό Διάταγμα υποβαθμίζει τα διπλώματα των αποφοίτων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολών.

Όσοι, όμως, έχουν διαβάσει το περιεχόμενο του ΠΔ, διαπιστώνουν ότι δεν αλλάζει απολύτως τίποτα απ' ό,τι ίσχυε εδώ και χρόνια. Οι απόφοιτοι αυτών των σχολών θα προσλαμβάνονται με τις ίδιες διαδικασίες στο υπ. Παιδείας και θα συνεχίζουν να εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ όπως και πριν.

Συνεπώς προς τι τόσο δράμα, όταν μάλιστα η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμιση των σπουδών και να τις καταστήσει πανεπιστημιακού επιπέδου; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και εν γένει η Αριστερά, αντί να δίνουν παραστάσεις δρόμου, δεν συναινούν στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την παροχή πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης από ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Διότι, πολύ απλά, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει θέατρο: θέλει τους ηθοποιούς κομπάρσους και τον ίδιο σε ρόλο πρωταγωνιστή - είναι μια κωμωδία για τους σκεπτόμενους και μια πολιτική τραγωδία για όσους τον παρακολουθούν επί σκηνής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου