Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Αποσπάσεις: Τι ισχύει για τη Συνεξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών

Για τη Συνεξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών (συνεξέταση σημαίνει ότι οι αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών εξετάζονται ταυτόχρονα)  ισχύουν τα παρακάτω:

Το πεδίο «συνεξέταση» συμπληρώνεται μόνο αν και οι δυο σύζυγοι είναι εκπαιδευτικοί της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης. Εφόσον συμπληρωθεί ως επάγγελμα η επιλογή «Εκπαιδευτικός», τότε παρέχεται η δυνατότητα συνεξέτασης των αιτήσεων των συζύγων και επομένως απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του/της συζύγου εκπαιδευτικού. Έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μέχρι και 5 ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για τα οποία επιθυμούν συνεξέταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχουν δηλώσει και οι δύο ότι επιθυμούν συνεξέταση για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Α και ο ένας από τους δύο εκπαιδευτικούς έχει την απαιτούμενη μοριοδότηση για να αποσπαστεί σε αυτό και ο άλλος όχι, τότε κανένας από τους δύο δεν θα αποσπαστεί στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Α.

Αν οι δυο εκπαιδευτικοί διαθέτουν διαφορετικά μόρια μεταξύ τους και έχουν επιλέξει να αποσπαστούν στα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Α και Β κατά σειρά, τότε θα αποσπαστούν συνεξεταζόμενοι στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στο οποίο μπορεί να αποσπαστεί εκείνος με τα λιγότερα μόρια, προκειμένου να αποσπαστούν και οι δυο μαζί.

Να σημειωθεί δε ότι για να συνεξεταστούν δύο αιτήσεις πρέπει και οι δύο εκπαιδευτικοί να έχουν συμπληρώσει στις επιλογές περιοχών απόσπασης τις αντίστοιχες περιοχές με την κατάληξη «Συνεξέταση» για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που επιθυμούν με την ίδια σειρά και στις δύο συνεξεταζόμενες αιτήσεις. Αν μόνο ο ένας εκπαιδευτικός έχει επιλέξει την περιοχή συνεξέτασης, τότε η συνεξέταση προφανώς δεν θα ικανοποιηθεί.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα ίδια ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ είτε με, είτε χωρίς συνεξέταση. Η σειρά με την οποία θα δηλωθεί το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ με τη συνεξέταση και το ίδιο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ χωρίς τη συνεξέταση, καθορίζει και τη σειρά με την οποία θα εξεταστεί η αίτηση του εκπαιδευτικού γι’ αυτό το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

Παραδείγματα

Α. Σύζυγος:

Β. Σύζυγος:

* Η σειρά επιλογής συνεξετάσεων είναι η ίδια.
* Και οι δύο εκπαιδευτικοί έχουν επιλέξει τις περιοχές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης εκτός από συνεξέταση και ως μεμονωμένες, ώστε σε περίπτωση που δεν αποσπαστούν και οι δύο, να μπορεί η αίτηση του καθενός να εξεταστεί χωριστά, για να μην αποκλειστεί η περίπτωση που κάποιος μπορούσε με τα μόριά του να αποσπαστεί εκεί.
* Τη Χαλκιδική επέλεξαν ως συνεξέταση μόνο.
* Και οι δύο έχουν επιπλέον και ξεχωριστές προτιμήσεις: ο πρώτος την Πιερία και ο δεύτερος για Σέρρες. Αν ο δεύτερος αποσπαστεί στις Σέρρες η συνεξέταση της Χαλκιδικής ακυρώνεται. 

Αλλά προσέξτε το εξής: Η ικανοποίηση της αίτησης συνεξέτασης σε ένα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ δε συνεπάγεται και τοποθέτηση από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εντός της ίδιας πόλης ή της ίδιας περιοχής. (Για παράδειγμα, το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας περιλαμβάνει όχι μόνο το Βόλο, αλλά και το νησί της Σκοπέλου, επομένως σε περίπτωση απόσπασης και των δύο συζύγων εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας η τοποθέτηση ενδέχεται να μη γίνει στην ίδια πόλη/δήμο/περιοχή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου