Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Πρωθυπουργός σε μαθητές δημοτικού: Φέτος θα μάθουμε πως να είμαστε υπεύθυνοι πολίτες

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων για τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Ο ίδιος μιλώντας στους μαθητές ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ξέρω δεν είναι εύκολο να περνάτε όλη τη μέρα με μια μάσκα. Θαυμάζω το γεγονός ότι όλοι και όλες δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε τελικά αυτό το οποίο είναι σωστό», εκφράζοντας το θαυμασμό του για τους μαθητές που φορούσαν τη μάσκα τους.
«Και πρέπει να σας πω ότι είναι και μια στιγμή που επιτρέπετε ο ένας να αντιγράφει τον άλλο ώστε να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές να αποφεύγετε τα πολλά φιλιά. Φέτος εκτός από γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς να είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες», τόνισε.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «θα ακούμε πάντα τους ειδικούς και τους δασκάλους και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα θυμίσουμε τη ζωή όπως ήταν στο παρελθόν».
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωσή τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί τα σχολεία είναι έτοιμα με τις μάσκες αλλά «κυρίως με την σωστή ενημέρωση στις δύσκολες στιγμές που περνάμε».
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με μαθητές που την πρώτη τους ημέρα επιστροφής στα θρανία ενημερώνονταν για τους νέους τρόπους συμπεριφοράς και για τους κανόνες υγιεινής που με τη βοήθεια των δασκάλων θα ακολουθήσουν σε αυτή τη νέα -διαφορετική χρονιά.
Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, τους ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν, ειδικότερα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εικόνα της πρώτης ημέρας υπογραμμίζοντας πως οι μάσκες και τα παγούρια εστάλησαν παντού στην ελληνική επικράτεια. Πρόσθεσε δε πως είναι ελάχιστες, πλέον, οι περιπτώσεις για την άρνηση της χρησιμοποίησης μάσκας. «Πιστεύω ότι με καλή διάθεση θα τους πείσουμε και αυτούς ότι αυτό είναι το σωστό και το απαραίτητο. Διότι, φαίνεται λίγο παράξενο να θέλουμε να ακούμε τις συμβουλές των γιατρών μόνο επιλεκτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου