Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Κυβ. Εκπρόσωπος: Μέτρα για τις μαθητικές καταλήψεις ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Ξεχωριστή αναφορά για τις καταλήψεις στα σχολεία έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, επισημαίνοντας πως εξετάζονται μέτρα ώστε «να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως οι καταλήψεις «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορονοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε σχετικά:

«Στην αρχή φοβόμασταν όλοι μην κλείσουν τα σχολεία από τον κορονοϊό και τελικά έχουμε 6-7 φορές περισσότερα κλειστά σχολεία λόγω των καταλήψεων. Δεν είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί. Χρειάζεται λίγο να συνετιστούν όλοι. Από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους τοπικούς άρχοντες, που πολλές φορές δίνουν πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους φαινόμενα, και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου