Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ανακοινώνει τις επερχόμενες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. video


Αναστασία Γκίκα για διορισμούς: Οριστικοί ειδικής αρχές Ιουνίου-Προσωρινοί γενικής μέσα στον Ιούλιο-Οι αναπληρωτές θέλουμε να έχουν ενημερωθεί για το που θα βρίσκονται, όχι τον Σεπτέμβριο αλλά νωρίς τον Αύγουστο.

Αναστασία Γκίκα για διορισμούς

Η κα Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μίλησε στην εκπομπή Δια Βίου Παιδεία”, DION ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με τον δημοσιογράφο Ναούμ Ευαγγελόπουλο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τους αναπληρωτές η κα Γκίκα τοποθετήθηκε ως εξής:

Για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Αν και βρισκόμασταν σε φοβερή υποστελέχωση και στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στις Διευθύνσεις, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, είχαμε πάρα πολλά αιτήματα και πάρα πολλές ενστάσεις, παρόλα αυτά προχωράμε ακάθεκτοι για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι θα ανακοινωθούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Υποστελέχωση δεν είχαμε μόνον εμείς είχε και το ΑΣΕΠ και το να εργάζεσαι με τηλεργασία είναι τεράστιο πρόβλημα που θα το μάθουμε σιγά-σιγά.

Για τους διορισμούς στη Γενική εκπαίδευση

Οι υπόλοιποι διορισμούς αφορούν στη Γενική παιδεία, όπου είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις, ειδικά για τη Δευτεροβάθμια είχαμε πάρα πολλές.

Θα προχωρήσουμε στους διορισμούς με πρόγραμμα να έχουμε τους Προσωρινούς Πίνακες μέσα στον Ιούλιο, τους Οριστικούς μετά από 2-3 μήνες και προς το τέλος του 2020 να έχουμε και τους 5.250 διορισμούς της Γενικής Παιδείας

Για τη διαδικασία των διορισμών

Ολες αυτές οι διαδικασίες έπρεπε να γίνουν στον τόπο εργασίας και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος απότι αρχικά είχαμε προβλέψει, παρόλα αυτά θα μπορέσουμε να κάνουμε προσλήψεις αναπληρωτών με βάση Προσωρινούς Πίνακες.

Σκοπός μας είναι να τελειώσουν όλα αυτά πάρα πολύ γρήγορα.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Θεωρούμε πολύ άσχημο και αντιεπαγγελματικό ένας εκπαιδευτικός να μαθαίνει στις 11 Σεπτεμβρίου που θα δουλεύει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ετσι όπως επιταχύναμε τις Μεταθέσεις και τις Αποσπάσεις, θα επιταχύνουμε και για τις προσλήψεις τις διαδικασίες ώστε να γίνουν γρήγορα.

Οι Αποσπάσεις παραδείγματος χάρη, πέρυσι έγιναν τον Αύγουστο, πρόπερσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, φέτος θέλουμε να τις έχουμε ολοκληρώσει μέσα στον Ιούνιο.

Οι αναπληρωτές θέλουμε να έχουν ενημερωθεί για το που θα βρίσκονται, όχι τον Σεπτέμβριο αλλά νωρίς τον Αύγουστο.

Δείτε το σχετικό video (Η αναφορά στους διορισμούς από το 5ο λεπτό και μετά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου