Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Θανάσης Κικινής Πρόεδρος ΔΟΕ: Τα σχολεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά και ασφαλή – Μακάρι η Υπουργός να συζητούσε με τη ΔΟΕ


Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο  Παραπολιτικά 90,1  ανέφερε πως η Υπουργός δεν συζητά με τη ΔΟΕ και η μόνη επικοινωνία που είχε μαζί της  ήταν για να μας ανακοινώσει πως θα ανοίξουν τα σχολεία.
«Μακάρι το Υπουργείο να είχε συζητήσει με τη ΔΟΕ» τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες με τα Δημοτικά. Δεν αρκεί να πούμε ότι εξασφαλίζεται μια άδεια για τον εκπαιδευτικό που πρέπει να λείπει με άδεια ειδικού σκοπού ή  ευπαθών ομάδων. Εδώ μιλάμε για δάσκαλο ή νηπιαγωγό που διδάσκει σε ένα τμήμα κάποιες ώρες, πρέπει να δούμε πώς θα γίνει η κάλυψη των εκπαιδευτικών αυτών. Όχι μόνο πρέπει να παραταθούν οι συμβάσεις των αναπληρωτών αλλά πρέπει να βρεθούν και επιπλέον αναπληρωτές για αυτές τις λίγες ημέρες. Αν η κυρία Υπουργός μας είχε καλέσει σε συζήτηση ίσως θα μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι σε όλη αυτή τη διαδικασία.

“Δεν μας αρκούν οι εξαγγελίες.Θέλουμε να δούμε το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.Έχουμε μια σειρά αγωνίες για το πως θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις στα θέματα καθαριότητας και εξοπλισμού των σχολικών μονάδων.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου