Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Κεραμέως για κάμερες στις τάξεις: Να αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί τις ευθύνες τους

Κεραμέως για κάμερες στις τάξεις: Να αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί τις ευθύνες τουςΤο μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς όσον αφορά στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης πέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια του briefing, τονίζοντας ότι η τηλεκπαίδευση πρέπει να προχωρήσει για να διασφαλιστεί η πρόσβαση των μαθητών που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο.
Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Χαρακτήρισε ειδικότερα αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει την πρόσβαση των μαθητών που δεν μπορούν να γυρίσουν στις σχολικές αίθουσες, τόνισε ότι η κυβέρνηση έφερε συγκεκριμένη ρύθμιση και την προχώρησε μέχρι τέλους και πρόσθεσε: «Τώρα ο καθένας τίθεται προ των ευθυνών του. Οι εκπαιδευτικοί όπως με εξαιρετικό τρόπο πραγματοποίησαν εκπαίδευση εξ αποστάσεως κατά την αναστολή των μαθημάτων, έτσι και τώρα καλούνται με τη σειρά τους να δώσουν στα παιδιά που μένουν σπίτι πρόσβαση σε γνώση και εκπαίδευση».
Δεν μπήκε πάντως στο ζήτημα των τεχνολογικών ελλείψεων και προβλημάτων στα σχολεία.
Σε επακόλουθη ερώτηση τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που διαφωνούν με τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, η κ. Κεραμέως επανέλαβε: «Νομίζω ήμουν σαφής. Δεν κάναμε ούτε βήμα πίσω, προχωρήσαμε όπως είχαμε εξαγγείλει και από εκεί και πέρα καθένας τίθεται προ των ευθυνών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου