Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Καταχώριση δυναμικής σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ στο e-eggrafes

Προκειμένου για την ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών στα ΕΠΑΛ, σας εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά στην καταχώριση της δυναμικής του σχολείου σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes. Φέτος, δηλώνετε δίπλα από κάθε Α’ τάξη ή τομέα ή ειδικότητα, τον αριθμό των μαθητών/-τριών που μπορεί να φιλοξενήσει το σχολείο και όχι τον αριθμό των τμημάτων όπως κάνατε μέχρι την πέρυσι.
Εάν στο σχολείο μπορούν να λειτουργήσουν τρία (3) τμήματα στην Α’ τάξη, τότε δηλώνετε τον αριθμό 75, δηλαδή τον συνολικό αριθμό των μαθητών/-τριών (3 τμήματα x 25 μαθητές = 75 μαθητές σύνολο) και όχι τον αριθμό τρία (δηλαδή 3 τμήματα). Με τον ίδιο τρόπο δηλώνετε τον αριθμό των μαθητών/-τριών στα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων που μπορεί να φιλοξενήσει το σχολείο σας.

Η δήλωση του αριθμού μαθητών/τριών και όχι τμημάτων είναι χρήσιμη γιατί σε πολλές σχολικές μονάδες υπάρχουν αίθουσες που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν 25 μαθητές/-τριες αλλά π.χ. 18 ή 20 μαθητές/-τριες και με αυτόν τον τρόπο κάθε σχολείο μπορεί να δηλώσει ακριβώς τον αριθμό των μαθητών/-τριών που μπορεί να φιλοξενήσει βάσει των αιθουσών που διαθέτει.
Αν έχετε δηλώσει ήδη χωρητικότητα της σχολικής σας μονάδας βάσει του αριθμού των τμημάτων που μπορεί να φιλοξενηθούν και όχι βάσει του αριθμού των μαθητών/-τριών, παρακαλούμε να προβείτε στην αλλαγή της χωρητικότητας.
Δηλώνετε τον μέγιστο αριθμό μαθητών/-τριων που μπορεί να φιλοξενήσει το σχολείο σας. Κατά τη δεύτερη φάση εγγραφών (25-28/6), καθώς και κατά τη διάρκεια των κατ’ εξαίρεση και εκπρόθεσμων εγγραφών του Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής μαθητών σε εγκεκριμένα τμήματα τα οποία έχουν συμπληρώσει τον αριθμό των μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική σας μονάδα βάσει της χωρητικότητας που έχετε ήδη δηλώσει.
Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι δεν θα κατανεμηθούν μαθητές/-τριες σε τμήματα στα οποία δεν έχετε δηλώσει ή δεν δηλώσατε χωρητικότητα μαθητών/-τριων. Όμως, οι μαθητές/-τριες μπορούν όμως υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στα τμήματα αυτά κατά την διάρκεια των ηλεκτρονικών εγγραφών έως και 17 Ιουνίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου