Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

A΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καταγγελία για τα κενά στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας


A΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ




Θέμα: «Καταγγελία για τα κενά στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας»


Το υπουργείο Παιδείας για μια ακόμα φορά έδειξε την ευαισθησία του για τη δημόσια εκπαίδευση και ιδιαίτερα για την καλλιτεχνική παιδεία.

Για να καλύψει 192 κενές ώρες σε μουσικά μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, οι οποίες υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς, προχώρησε σε πρόσληψη 17 ωρομίσθιων καθηγητών, για 8 ώρες ο καθένας, μόλις μία εβδομάδα πριν το Πάσχα!!!
Ούτε όλα τα κενά καλύφθηκαν αλλά και όσα καλύφθηκαν μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούν να εκληφθούν τη χρονική στιγμή που αυτό έγινε. Μαθητές που δεν είχαν διδαχθεί καθόλου ατομικό όργανο έπρεπε με μόλις 3 εβδομάδες μαθημάτων να καλύψουν την ύλη μιας διδακτικής χρονιάς!!!
Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό του υπουργείου. Το πρόβλημα με τα εκατοντάδες κενά μπορεί να λυθεί μόνο με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τους καθηγητές τους από την πρώτη ημέρα στο σχολείο.
Και τη νέα σχολική χρονιά το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας θα διεκδικήσει μόνιμους διορισμούς και άμεση και έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών. Η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις προσλήψεις εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι της.



                                                                                                           
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Γεωργιόπουλος Βασίλειος



Γαϊτάνης Φώτης

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου