Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Τα τυπικά προσόντα ένταξης Ε.Β.Π. και Ε.Ε.Π., καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα Ε.Α.Ε. κατηγορίας ΠΕ για τις προκηρύξεις της Ειδικής Αγωγής


              
Αναρτήθηκαν στη σελίδα του ΑΣΕΠ τρία αρχεία με τα τυπικά προσόντα ενταξης Ε.Β.Π. και Ε.Ε.Π., καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα Ε.Α.Ε. κατηγορίας ΠΕ των ως άνω Προκηρύξεων έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο.
Για τους εκπαιδευτικούς αναφέρονται τα ακόλουθα:
1. Η στελέχωση των ΣΜΕΑΕ, των Τμημάτων ΄Ενταξης, των Κ.Ε.Σ.Υ., των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, των προγραμμάτων παράλληλης στήριξης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι (άρθρο 16 παρ. 1 του ν. 3699/2008) γίνεται από:

α) Εκπαιδευτικούς ΕΑΕ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, και
β) Εκπαιδευτικούς ΕΑΕ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που
ανήκουν σε όλους τους προβλεπόμενους από τις ισχύουσες διατάξεις κλάδους γενικής
και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στην ΕΑΕ.
Η εξειδίκευση στην ΕΑΕ αποδεικνύεται με:
αα) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, με βασικές σπουδές σε
Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή
ββ) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, με βασικές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή
γγ) Πτυχίο διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ των Διδασκαλείων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής, με βασικές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή
δδ) Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής με τουλάχιστον πενταετή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην ΕΑΕ.
εε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, πέραν των ανωτέρω, η εξειδίκευση στην ΕΑΕ αποδεικνύεται επιπροσθέτως με πτυχίο ΤΕΦΑΑ των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής με κύρια ειδικότητα την «ΕΑΕ» ή την «Ειδική Φυσική Αγωγή» ή την «Ειδική Φυσική Αγωγή-Θεραπευτική Γυμναστική» ή την «Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή» ή την «Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή» ή την «Άσκηση σε χρόνιες παθήσεις και Αναπηρία».
2. Κριτήρια ένταξης στον Επικουρικό αξιολογικό πίνακα (άρθρο 58 παρ. 4 του ν.
4589/2019).
Για την ένταξη στον Επικουρικό αξιολογικό πίνακα απαιτείται:
α) Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από ΑΕΙ ή άλλον φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών ή
β) Προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός διδακτικού έτους (10 μήνες) στην ΕΑΕ, ή
γ) Εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
1. Τα κριτήρια συνάφειας διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας καθορίζονται με την αριθμ. 52425/Ζ1/4.4.2019 (ΦΕΚ 1152 Β΄) υπουργική απόφαση «Καθορισμός κριτηρίων συνάφειας διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας».
2. Για την εκπαίδευση μαθητών με προβλήματα όρασης ή κωφών και βαρήκοων μαθητών, διορίζονται ή προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. οι οποίοι έχουν πιστοποιημένη επάρκεια στην Ελληνική γραφή Braille (Ε.Γ.Β) ή στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7 του ν. 3699/2008, όπως ισχύει. (άρθρο 58 παρ. 3 του ν. 4589/2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου