Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΑΣΑΝΣΕΡ


ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΑΣΑΝΣΕΡ
Τυλίχθηκε στις φλόγες το τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ ΕΚΡΗΞΗ πιθανότατα σε μετασχηματιστή ρεύματος προκάλεσε πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Σημειώθηκε περίπου στις 09:15 και ακολούθησε μπλακ άουτ σχεδόν στο σύνολο της πανεπιστημιούπολης.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με εννέα υδροφόρα οχήματα και 22 άτομα. Μετά τις 11:00, τα στελέχη της Πυροσβεστικής έσπασαν τζάμια του κτιρίου για να φύγουν οι καπνοί, οι οποίοι είχαν εξαπλωθεί μέχρι την ταράτσα του οκταώροφου κτιρίου, εμποδίζοντας την ορατότητα και καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών Φοιτήτρια εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προ κλήθηκε από τη φωτιά με αποτέλεσμα να εμφανίσει προβλήματα δύσπνοιας και να μεταφερθεί ημιλιπόθυμη στο νοσοκομείο Γεννηματάς . Προβλήματα δύσπνοιας παρουσίασε και πυροσβέστης, στον οποίο χορηγήθηκε οξυγόνο από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο.

Γλιτώσαμε τα χειρότερα 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής, Νίκος Παπαϊωάννου, απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα ενώ σημείωσε πως ευτυχώς λόγω εορτών δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο κτίριο. Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος έκανε λόγο για άμεση και ουσιαστική επέμβαση της Πυροσβεστικής που απέτρεψε τα χειρότερα. Οι χώροι, όπου την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν λόγω των επικείμενων αργιών σχετικά περιορισμένος αριθμός ατόμων περίπου 100 φοιτητές, μέλη διδακτικού προσωπικού και υπάλληλοι του πανεπιστημίου εκκενώθηκαν άμεσα. Αδιευκρίνιστο παραμένει το ύψος των ζημιών, καθώς στο χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά, εκτός από το μετασχηματιστή της ΔΕΗ και άλλους ηλεκτρολογικούς πίνακες, βρίσκονταν αρχεία και διάφορα μηχανήματα.
Με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε ότι θα καλύψει πλήρως τα έξοδα για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου