Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Οδοιπόρος για τα Σούσα…του Αντώνη Αντωνάκου


Οδοιπόρος για τα Σούσα…
«…μόλις εχθές άνοιξε το στόμα του και ο κύριος Μάνος και μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την χρεωκοπία του τόπου…». Φ. Γεννηματά, Βουλή 8/2/19

Η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος. Όταν βλέπεις τα ποσοστά σου να είναι καθηλωμένα και οι συνιστώσες και τα στελέχη σου τραβάνε τον δικό τους δρόμο επιχειρείς, σαν τον πνιγμένο, να πιαστείς από «τρίχες». Όταν βλέπεις τους ρόλους να αλλάζουν, και από «ιδιοκτήτης» της «κεντροαριστεράς» μετατρέπεσαι σε ένα από τα paraphernalia της,  αρπάζεις όποιο καθημαγμένο σωσίβιο βρεθεί μπροστά σου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σπουδή που έδειξε η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. –λέγε με παλιό ΠΑ.ΣΟ.Κ.- να αρπαχτεί από την «απροκατάληπτη» και «άδολη» άποψη του κυρίου Μάνου για τον Κ. Καραμανλή. Προς επίρρωση μάλιστα αυτής της άποψης συμπλήρωσε ότι: «…είναι γνωστή η σχέση και η δεξιά συνιστώσα, η Καραμανλική συνιστώσα της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το πώς το ένα χέρι νίβει το άλλο…».

Αν δεν είναι η απόγνωση απαιτείται απύθμενο θράσος να επιχειρείς να διαστρεβλώσεις έτσι τα πράγματα από την στιγμή που τόσο το κόμμα όσο και η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι πλέον στελεχωμένα πλειοψηφικά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και όταν το μισό σου κόμμα «γλυκοκοιτάζει» ή ανοιχτά πλειοδοτεί υπέρ της συνεργασίας σας.
Ζήτησε μάλιστα η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. «εξεταστική επιτροπή» για την χρεωκοπία. Αλλά γιατί η κυρία Γεννηματά  θέλει να ξεχνά τις δηλώσεις του κυρίου Χρυσοχοΐδη: «…Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση», και για τον «σύντροφό» Παπανδρέου: «Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό […] μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα»(Μega) αν πράγματι αναζητά τις ευθύνες για την κρίση; Άλλωστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε όλο τον χρόνο(2009-2011) και την πλειοψηφία στην διάθεσή του για να κάνει όσες εξεταστικές ήθελε και τις έκανε με μηδενικά αποτελέσματα. Όμως η «εξεταστική επιτροπή του λαού» έχει βγάλει την ετυμηγορία της, όπως μαρτυρά η εκλογική εξαΰλωση του, κάποτε κραταιού και εκλογικά κυρίαρχου, «Κινήματος».
Όσο για τον κύριο Μάνο, η κάθοδος του το 2004, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -υπό την «φωτισμένη» ηγεσία του κυρίου Παπανδρέου- κάνει κάθε σχόλιο για την αντικειμενικότητα, τα κίνητρά και την ευθυκρισία του περιττό. Μόνος του επέλεξε αντί  για Μάνος να είναι μόνος, αναζητώντας «συντροφιά» σε «θολά στρατόπεδα». Ο Καβάφης θα του έλεγε: «Τι θλιβερή η μέρα που ενδίδεις, η μέρα που αφέθηκες κι ενδίδεις…».  
11/2/2019
Αντωνάκος Αντώνης
                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου