Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο αριστερός δεν χάνει απλά. ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ..

Ο αριστερός δεν χάνει απλά. ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ...Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατορθώσει να χάσει με τρεις ή τέσσερις μονάδες τις Ευρωεκλογές θα πρόκειται για την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών. Γεγονός επικού χαρακτήρα. Μέχρι και ταινία του Λάνθιμου μπορεί να γίνει. 
Αν όμως το τέσσερα δεν είναι τέσσερα και είναι δεκατέσσερα, τότε θα μιλάμε για εξαφάνιση. Για το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα. Αντέχει ο Αλέξης ένα τέτοιο στοίχημα;
Είναι λογικό ο πρωθυπουργός να ζει σε ένα είδος προστατευόμενης γυάλας. Όχι αποδεκτό, αλλά λογικό. Υπό την έννοια ότι συμβαίνει.

Είναι οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν και θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, είναι η φυσική αισιοδοξία που έχει ένας άνθρωπος για την πορεία της ζωής του, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος βιώνει περισσότερο την δική του προσπάθεια και λιγότερο την απήχησή της στην κοινωνία.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις που υποστηρίζουν ότι χρειάζεται χρόνο για να ανατρέψει την σε βάρος του διαφορά.

Ότι στις Ευρωεκλογές θα υποστεί μία απολύτως διαχειρίσιμη ήττα και ότι στην συνέχεια θα κατορθώσει να καταφέρει συντριπτικά κτυπήματα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό λένε οι εισηγήσεις.
Αν η διαφορά στις δημοσκοπήσεις αυτή την στιγμή είναι στις τρεις ή στις τέσσερις μονάδες, τότε έχει δίκιο! Δεν έχει λόγο να πάει άμεσα σε εθνικές εκλογές. Θα έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο μπροστά του για να επιχειρήσει να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία και στην συνέχεια να προσπαθήσει ακόμη και να κερδίσει τις εκλογές. 
Είναι όμως σίγουρος γι αυτό;
Το κόστος μιας λανθασμένης πρόβλεψης δεν θα είναι απλά μία χαμένη μάχη. Θα είναι μια στρατηγική ήττα της Αριστεράς. 
Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι μία νέα κεντροαριστερά με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο πολιτικός του θάνατος και η νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ. Ίσως όχι του ΠΑΣΟΚ της Φώφης, αλλά σίγουρα θα πρόκειται για ΠΑΣΟΚ. 
Η Αριστερά θα χάσει οριστικά την ηγεμονία που απέκτησε το 2015 στην κεντροαριστερά.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κομμουνιστής, δεν είναι ηλίθιος! Δεν μπορεί να πιστεύει ότι η σημερινή κατάσταση θα ανατραπεί τόσο εύκολα. Ξέρει να διαβάζει δημοσκοπήσεις. 
Και ξέρετε ποιο είναι το συμπέρασμα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων; Ότι ο κόσμος έχει πάρει τις αποφάσεις του. Εκατό επιδόματα να μοιράσουν ακόμη, δεν πρόκειται να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Το αντίθετο, όσο περνάει ο καιρός κινδυνεύουν να χάσουν κι άλλους οπαδούς. 
Δεν κερδίζουν στις καλές ειδήσεις, χάνουν στις κακές. Είναι μία συνταγή ήττας, δεν προκύπτει από κάπου πιθανότητα νίκης.
Ναι μεν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ηλίθιος, αλλά παραμένει κομμουνιστής. Κι εδώ θα θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι ο Εμφύλιος θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα, αλλά τελικά τελείωσε όπως τελείωσε επειδή η τότε ηγεσία του ΚΚΕ περίμενε το θαύμα. Θα περιμένει και ο Αλέξης ένα θαύμα;
Για την Κεντροδεξιά δεν αλλάζει κάτι αν οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο και όχι τον Μάιο ή τον Απρίλιο. Θα γίνει αργά ή γρήγορα κυβέρνηση.
Εκείνο που αλλάζει είναι κάτω από ποιες συνθήκες θα γίνει κυβέρνηση. Με έναν ΣΥΡΙΖΑ βαθιά ηττημένο ή με έναν ΣΥΡΙΖΑ απλά τραυματισμένο που θα είναι όμως σε θέση να αναδιοργανώσει τις δυνάμεις του; 
Με αυτό το ερώτημα, η απάντηση για την Κεντροδεξιά είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο. Για τον Αλέξη Τσίπρα;
Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου