Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Γενική Συνέλευση για την ΠΕΜΠΤΗ 21-2-2019


Β΄Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                         
                                                                          Θεσσαλονίκη: 19/02/2019
Πρ. Κορομηλά 51  ΤΚ 54622                                                                               
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                          
Φαξ-Τηλ.: 2313087277               
e-mail : b.elme.thess@gmail.com  
                                          

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ   21  ΦΕΒΡOYAΡΙΟΥ 2019
ΩΡΑ  19:00 μ.μ.
στο χώρο του  7  Γεν. Λυκείου & 8 Γ/σιου   Καλαμαριάς

Θέμα: “Οι εξελίξεις  στην εκπαίδευση ”

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι ιδιαίτερα σοβαρή.
Η κρισιμότητα των καιρών και οι συνεχείς αιφνιδιασμοί στην εκπαίδευση δεν επιτρέπει σε κανένα μας να απέχει και να απαξιώνει τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε.

Σας καλούμε αποφασιστικά  να απαιτήσουμε  όλοι μαζί, λύσεις για τη ζωή μας και τη δουλειά μας!
Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για τα σοβαρά προβλήματα  και για τις επικείμενες εξελίξεις στην εκπαίδευση και για τις αλλαγές στους διορισμούς.  Όλες οι δυνάμεις οφείλουν να συμβάλλουν, για να είναι  ενωτικές και μαζικές οι αντιστάσεις και οι παρεμβάσεις του κλάδου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση ριζικών αλλαγών και εξελίξεων στην κατεύθυνση των θέσεων και των αναγκών των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Αιτήματα αιχμής της επόμενης περιόδου :

     Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
      Μαζικοί διορισμοί για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. Σύστημα διορισμών με βάση τις θέσεις του κλάδου.






     Αύξηση στους βασικούς μισθούς. Ξεπάγωμα του μισθολόγιου για τη διετία 2016-17 .Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Χορήγηση των αναδρομικών σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Άρση μισθολογικών ανισοτήτων για τους νέους συναδέλφους.
     Κατάργηση ελαστικής εργασίας, πλήρη εργασιακά δικαιώματα, 12μηνη σύμβαση για αναπληρωτές. Επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιφέρειας (στέγαση, σίτιση, μεταφορά κλπ).
     Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις. Πλήρη σύνταξη  στους  εκπ/κους  στα 60,  µε  30  χρόνια  υπηρεσίας. Καμιά μείωση κύριων, επικουρικών συντάξεων και  εφάπαξ. Καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών σε εργαζόμενους.
·       Επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013, μείωση ωρών για υπεύθυνους εργαστηρίων. Μείωση μαθητών ανά τμήμα (20 σε Γυμνάσια, ΕΠΑΛ,  ΓΕΛ, 15 σε Ο.Π., 10 ανά καθηγητή στα εργαστήρια).
·       Όχι στην υποβάθμιση του μορφωτικού χαρακτήρα του Γενικού Λυκείου. Το Λύκειο – αυτόνομη μορφωτική βαθμίδα με ενίσχυση της γενικής παιδείας.
·       Στήριξη Ειδικής Αγωγής, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Διαπολιτισμικών σχολείων, και της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.
·       Ουσιαστική Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ. Διδασκαλία των μαθημάτων με βάση την επιστημονική / πανεπιστημιακή εκπαίδευσή μας. 
·       Υποστηρικτικές Δομές με πλήρη στελέχωση,  περιορισμό της γραφειοκρατίας και συλλογική λειτουργία. Ειδικά η ύπαρξη και η αποτελεσματική λειτουργία των Ομάδων εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών  με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προϋποθέτει πλήρη στελέχωση και σωστή λειτουργία των ΕΔΕΑΥ  και παράλληλα επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
·       Να μην περάσει η αξιολόγηση του διευθυντή και του Υποδιευθυντή σχολικής μονάδας από τους εκπαιδευτικούς.
·       Κατάργηση Καθηκοντολόγιου. Ο Σύλλογος να έχει τη συλλογική ευθύνη για την παιδαγωγική διαδικασία και τη λειτουργία του σχολείου.



           
    Για το  ΔΣ   της   Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


               ΤΟΔΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                              ΠΟΛΙΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου