Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Bloomberg: Η Ιταλία θα αγνοήσει την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019


Bloomberg: Η Ιταλία θα αγνοήσει την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019Η κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία συμφώνησε να αψηφήσει την προτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στείλει αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019, διατηρώντας τους στόχους ελλείμματος και ανάπτυξης που είχε θέσει εξαρχής.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχος του κόμματος της Λέγκας του Βορρά δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο ότι συμφώνησαν με το έτερο κόμμα της συγκυβέρνησης, Κίνημα των Πέντε Αστέρων, να επιμείνουν στο στόχο ελλείμματος 2,4% και ανάπτυξης 1,5% στις οικονομικές προβλέψεις για το ερχόμενο έτος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, κυβερνητική πηγή από τη Ρώμη είχε ενημερώσει ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα συγκαλούσε κυβερνητικό συμβούλιο στο απόγευμα προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναθεώρησης του προϋπολογισμού της χώρας.
Σε σχετική ερώτηση δε, που του είχε υποβληθεί από δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι είχε αποκριθεί κουνώντας το κεφάλι του, σύμφωνα με το Bloomberg.
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν είχε ζητήσει από την Ιταλία να της υποβάλει ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 έως σήμερα, Τρίτη, αφότου απέρριψε εκείνο που παρουσίασε αρχικά η ιταλική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι παραβιάζει του ευρωπαϊκούς όρους για τα ελλείμματα των κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου