Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας...

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας...Ο Μητσοτάκης ρωτούσε στην Βουλή τον Τσίπρα για την βία και την πλήρη μπαχαλοποίηση των πανεπιστημίων, και ο πρωθυπουργός... απαντούσε «δεν υπάρχει...πολλή βία- και πάντως συμβαίνει και στις άλλες χώρες!» επιστρατεύοντας κάποια μελέτη που έδειχνε ότι στα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν σημειωθεί... κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης!

  • Η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών (κι’ αρχίζει να ξηλώνει το...«μαξιλάρι» των ματωμένων πλεονασμάτων), 
  • οι τράπεζες απειλούνται άμεσα με κατάρρευση, 
  • η οικονομία είναι καθηλωμένη και η αγορά ψυχορραγεί, 

...και η κυβέρνηση ανοίγει τους λογαριασμούς του Σημίτη! Για να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο το εμφυλιοπολεμική προεκλογικό κλίμα. Και για «ρεβάνς» το ΠΑΣΟΚ, ζητάει να πάει στον εισαγγελέα και ο...Παυλόπουλος-και ρίχνει και μπηχτές προς την ΝΔ!

  • Ψάχνουμε με το κιάλι (και δεν βρίσκουμε...) ιδιωτικές επενδύσεις μπας και αρχίσει να μπουσουλάει η οικονομία, 
  • η κυβέρνηση μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις (για του χρόνου, άλλα 600 εκατομμύρια λιγότερα), 
  • το δημόσιο δεν δίνει στους ιδιώτες (αυτούς που δουλεύουν, δηλαδή...) κάποια δισ που τους χρωστάει, 

...αλλά ο Τσίπρας πανηγυρίζει για...35.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που θα κάνει!

Με μια ιδεοληπτική θολούρα, που πρεσβεύει “όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερο το κράτος»!

Δεν έχουν τούτοι εδώ, ούτε την στοιχειώδη πρόνοια να μην... αυτοξεφωνίζονται!

Στα κοντά 4 χρόνια που «κυβερνούν», όχι μόνο υπερδιπλασίασαν τον αριθμό των «μετακλητών» (Καρανικαίων και άλλων γλαφυρών κομματικών αξεσουάρ...), αλλά τους αύξησαν και τον μισθό τους κατά...18%, έναντι των κανονικών υπαλλήλων, τους δίνουν και υπερωρίες, χωρίς μάλιστα να δουλεύουν!

Το κόστος τους, είναι κοντά 54 εκατομμύρια τον χρόνο-δεν είναι τεράστιο. Αλλά σημασία έχει η ανήθικη πρόκληση, προς ένα λαό καθημαγμένο...

Αυτοί, το...«νέο», όχι μόνο δεν κατάργησαν τις παθογένειες του «παλιού», πελατειακές και άλλες, αλλά... τις αναβάθμισαν κι’ όλας!

  • Ο ιδιωτικός τομέας (που υποτίθεται παράγει πλούτο, μεγαλώνει την πίτα) είναι διασωληνωμένος, 
  • οι επιχειρήσεις ή κλείνουν ή φεύγουν,
  •  ο κατώτερος μισθός όχι μόνο δεν έγινε 750 ευρώ που δεσμευόταν ο Τσίπρας, αλλά κατάντησε... 350 (ο μέσος στις επιχειρήσεις είναι 550), 
  • η 4ωρη απασχόληση είναι καθεστώς και η μόνιμη...ευτυχής εξαίρεση!

Πληρώνει, και μάλιστα... μονοκοπανιά, 800 εκατομμύρια ευρώ “αναδρομικά” σε ένστολους, γιατρούς, ακαδημαϊκούς (που, εν πάση περιπτώσει, έχουν στοιχειωδώς επαρκές εισόδημα...), επιλέγοντας να συμμορφωθεί σε μια δικαστική απόφαση (άλλο, τώρα, που το πλάσαρε ως... μεταμνημονιακή γενναιοδωρία!) για να κανακέψει συγκεκριμένη εκλογική πελατεία που δεν είναι παραδοσιακά «κοντά» του.

Την ώρα που έχει περιφρονήσει με προκλητικότητα άλλες (εξ’ ίσου δικαστικές) αποφάσεις που δεν τον συνέφεραν...

Αυξάνει την φορολογία (και τις ασφαλιστικές εισφορές, ψέμματα λέει ότι τις μειώνει- φαίνεται και στον προϋπολογισμό!) προκειμένου να εξασφαλίσει και για το 2019 (το μετά, δεν τον νοιάζει!) πλεονάσματα, απλά και μόνο για να μοιράσει...υποπολλαπλάσια επιδόματα- καθρεφτάκια σ’ αυτούς που στράγγισε. Για προεκλογικές εντυπώσεις και... επίγευση ψηφοθηρίας!

Αντί να στρωθεί στην δουλειά και να σχεδιάσει ένα υγιές και βιώσιμο πρόγραμμα οικονομικής, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης (από τ’ αποτελέσματα του οποίου και μόνο μπορεί να ελπίζει η χώρα πως θ’ ανακάμψει),

...ο κ. Τσίπρας στήνει επικοινωνιακά, προεκλογικά σόου

  • επαιρόμενος ότι... μας έβγαλε από το μνημόνιο, (στο οποίο αυτός μας έβαλε και με πρόσθετη ζημιά 100 δισ,)
  • και αυτοδοξαζόμενος επειδή δεν έκοψε κι’ άλλο τις συντάξεις, όπως... ο ίδιος είχε νομοθετήσει!

(Απορία: η μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Αλλά για να καταργηθεί το ψηφισμένο, ως νόμος, μέτρο από την Συριζέϊκη πλειοψηφία στην Βουλή, και να μην αποδειχθεί απλή... προεκλογική ψηφοθηρική αναστολή μόνο, χρειάζεται να υπάρξει και νόμος που θα καταργεί τον νόμο με τον οποίο αποφασίσθηκε η περικοπή. Θα καταθέσει, και πότε, τέτοιο νόμο στην Βουλή το γκουβέρνο;)

Μια χώρα εκτός θέματος. Μια χώρα που σαπίζει στην μιζέρια και την υπανάπτυξη. 

Και το μόνο που εξακολουθεί να λειτουργεί, είναι τα πολυκαιρισμένα λαμπιόνια των προεκλογικών πανηγυριών...


Θάνος Οικονομόπουλος
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου