Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Να γιατί έπρεπε να πέσει ο Σαμαράς!

Καθώς τα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρόνια περνούν πηγαίνοντας από το ένα μνημόνιο στο άλλο και διαβάζοντας όλες αυτές τις συμφωνίες, τα μνημόνια και τα συμπληρωματικά μνημόνια που έχουν υπογράψει, καταλαβαίνει κανείς γιατί έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά. Και γιατί έπρεπε να βρεθούν στην εξουσία άνθρωποι που υπογράφουν ό,τι τους βάζουν μπροστά τους.
Ο Σαμαράς σχεδίαζε να πάρει μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ώστε να προετοιμαστεί η χώρα για μια ομαλή μετάβαση εκτός μνημονίων (θυμίζω ότι μέχρι τότε τα μνημόνια ήταν δύο. Ακολούθησε το τρίτο - ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου επταμήνου που μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έγινε ενιάμηνο – και μετά άρχισε η φάμπρικα με τα λεγόμενα «συμπληρωματικά: Αυτό του Ιουνίου 2016, αυτό του Μαΐου2017 που εξελίχθηκε στο Τέταρτο Μνημόνιο αφού περιείχε το υπερταμείο, αυτό του Δεκεμβρίου 2017 και το τελευταίο του Μαΐου 2018, που επίσης εξελίσσεται σε ένα Πέμπτο κανονικό Μνημόνιο).

Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν δεν είχαν προκληθεί οι εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Πού βρισκόμαστε τώρα; Στο Πέμπτο Μνημόνιο!
Η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο θέμα των περικοπών των συντάξεων, της μείωσης του αφορολογήτου, των θηριωδών πλεονασμάτων ως το 2022, της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά, της εξαφάνισης του ΕΚΑΣ, της αποσύνδεσης της Εγνατίας από το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων.
Δεν είναι μόνο αυτά, όμως, αν και επαρκούν για να μιλούμε για Πέμπτο Μνημόνιο.
Υπάρχουν και άλλα:
-Η αναφορά στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπου αναφέρεται ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα προκύψει δημοσιονομικό ζήτημα από την εφαρμογή του ως και το 2020.
-Τα περίφημα «αντίμετρα» ουσιαστικά καταργούνται. Όπως αναφέρεται «το μέγεθος των εφαρμοζομένων μέτρων πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με την προβλεπόμενη από τους θεσμούς υπεραπόδοση».
-Η αναπτυξιακή τράπεζα, το πετράδι του στέμματος της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προπαγάνδας, με την ίδρυση της οποίας χρόνια μας ζαλίζουν το κεφάλι, καταργείται επίσης. Διότι στο Πέμπτο Μνημόνιο προβλέπεται ότι η συγκεκριμένη τράπεζα δεν θα δέχεται καταθέσεις, ούτε θα παρέχει δάνεια, αλλά… μόνο συμβουλές!
-Και τέλος, οι αναφορές στο περίφημο αιωνόβιο Υπερταμείο. Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας περί του ρόλου του, αναφέρεται σαφώς ότι σκοπός του είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της ελληνικής περιουσίας και η ρευστοποίησή της «μεσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων». Προβλέπεται ότι η διοίκηση του υπερταμείου θα αλλάξει τις διοικήσεις στα ΕΛΤΑ και στον ΟΑΣΑ. Προβλέπεται η μεταφορά του ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος του 2018. Και, και… Ακούστε! Θα μεταφερθούν στο υπερταμείο και οι νέες δημόσιες επιχειρήσεις που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν. Συγγνώμη, αλλά ποια νέα δημόσια επιχείρηση αναμένουμε να δημιουργηθεί; Προφανώς δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από την δημόσια επιχείρηση εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων! Και υπάρχει και κάτι άλλο, επίσης καταπληκτικό. Επειδή με δικαστική απόφαση επέστρεψε το νερό υπό δημόσιο έλεγχο ως δημόσιο αγαθό, υπάρχει και η πρόβλεψη να… ξαναμεταφερθούν στο Υπερταμείο όσες δημόσιες επιχειρήσεις συμβαδίζουν με τους σκοπούς του (του Υπερταμείου, βεβαίως, βεβαίως)!
Αυτά και με τις υγείες μας! Για την ακρίβεια… εις υγείαν των κορόιδων!
Και επειδή σήμερα το ημερολόγιο γράφει 29 Μαΐου, εάλω η Ελλάς!
elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου