Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Προκλητικό υπερθέαμα από τον Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Τα τείχη γκρεμίζονται, η Παναγία στις φλόγες - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα προκλητικό υπερθέαμα για τα 565 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έστησε το βράδυ της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι εορτασμοί ήταν πομπώδεις ελέω και της προεκλογικής περιόδου. Είχαν πολλά οπτικά εφέ, ενώ τους διέκρινε και μεγάλος φανατισμός που προκαλεί.
Συγκεκριμένα, η «Ειδική Επίδειξη της Άλωσης» προκαλούσε, δίχως πολλά λόγια, ανατριχίλα.

 
Τα τείχη γκρεμίζονταν, η Παναγία… τυλιγόταν στις φλόγες και στη συνέχεια σχημάτιζαν τον χάρτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αίμα, υποταγή και… η τουρκική σημαία που υψωνόταν, είχαν την τιμή τους σε ένα20λεπτο βίντεο με 3D απεικόνιση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με συναυλία συγκροτήματος σούφι. Ακολούθησε το βίντεο… υπερπαραγωγή και στη συνέχεια το ιφτάρ με τη συμμετοχή επισήμων από την Κωνσταντινούπολη και κρατικών αξιωματούχων.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από το πρόγραμμα δεν έλειπε και ομιλία του Τούρκου Προέδρου. «Είμαστε περήφανοι για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπήρξαν και προεκλογικές δεσμεύσεις.
 
Ο Ερντογάν προανήγγειλε το χτίσιμο όπερας, αλλά και την ανέγερση μουσείου στο σημείο, όπου βρισκόταν το στρατιωτικό λύκειο Kuleli.
Πρόκειται για μια δήλωση που αναμένεται να σχολιαστεί εκτενώς από τους αντιπάλους τους εν όψει εκλογών και αυτό γιατί το στρατιωτικό λύκειο έκλεισε στις 31 Ιουλίου του 2016, μετά το πραξικόπημα, καθώς οι μαθητές του (15 και 16 ετών) συνελήφθησαν ως συνεργάτες του Φετουλάχ Γκιουλέν και φυλακίστηκαν.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου