Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

To 6o Γυμνάσιο Καβάλας απέσπασε έπαινο στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα: Ένα αρχοντικό της Καβάλας αφηγείται.


To 6o Γυμνάσιο Καβάλας απέσπασε έπαινο στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα:
«ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ:
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ (ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»
που πραγματοποιήθηκε από Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και το περιοδικό ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Το ντοκιμαντέρ «Ένα αρχοντικό της Καβάλας αφηγείται..» έχει ως θέμα του την ιστορία του αρχοντικού του Ευγενίου Ιορδάνου που διετέλεσε δήμαρχος Καβάλας στις αρχές του 20ου αιώνα. Μέσα από το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η ιστορία του αρχοντικού της οικογένειας Ιορδάνου, που δυστυχώς κατεδαφίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αλλά και η ιστορία της σύγχρονης Καβάλας.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 25/5/2018 στα ΓΑΚ Αθήνας και τον έπαινο του σχολείου παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός και ομάδα μαθητών που δημιούργησαν το ντοκιμαντέρ.
Το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας ευχαριστεί θερμά την κυρία Ελένη Ιορδάνου, εγγονή του Ευγενίου Ιορδάνου που παραχώρησε φωτογραφικό και αρχειακό υλικό στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ και αφηγήθηκε με αγάπη και συγκίνηση την ιστορία του σπιτιού της οικογένειας της καθώς και τον Δήμο Καβάλας που κάλυψε τη διαμονή της αποστολής του 6ου Γυμνασίου Καβάλας στην Αθήνα.
Συντελεστές της ταινίας
Γαβριηλίδης Χρήστος, Γ΄τάξη
Κακουλίδου Ειρήνη, Γ΄τάξη
Καρασεϊτανίδου Ελισάβετ, Γ΄τάξη
Κωνσταντίνου Αμαλία, Γ΄τάξη
Παυλίδου Φωτεινή, Γ΄τάξη  
Χατζής Παύλος, Γ΄τάξη  
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Γερακίνη
Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=CFStJYCbM_w&t=300s

Ένα αρχοντικό της Καβάλας αφηγείται

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου