Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τώρα υπόσχονται σύσκεψη για τις εκκρεμότητες στις μαθητικές μετακινήσεις

Κινητικότητα υπήρξε χθες στο γνωστό πρόβλημα μαθητών του 2ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου, προερχόμενοι από Αμυγδαλεώνα και Παληό, που το υπεραστικό λεωφορείο τους αποβιβάζει μακριά από το σχολείο τους. Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει με μαθητή του Εσπερινού ΕΠΑΛ, το βράδυ το λεωφορείο τον μεταφέρει ως τις Κρηνίδες ενώ αυτός διαμένει στη Λυδία!
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν στη Δευτεροβάθμια και διαμαρτυρήθηκαν στον διευθυντή εκπαίδευσης. Αυτός υποσχέθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για να βρεθεί λύση. Η σύσκεψη θα γίνει μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα.
Διαμαρτυρία στη δευτεροβάθμια

Στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, στον πέμπτο όροφο του διοικητηρίου, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι αρκετοί εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς. Ήταν μια διαμαρτυρία προς τον προϊστάμενο της υπηρεσίας που οργάνωσε η ΕΛΜΕ Καβάλας. Οι διαμαρτυρόμενοι, ζήτησαν να μη γίνει σύμπτυξη των τμημάτων σε αρκετά γυμνάσια και λύκεια της περιφερειακής ενότητας, ένα πρόβλημα που έχει τεθεί υπόψη και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης κ. Κεραμάρη.
Χθες το απόγευμα η ΕΛΜΕ επρόκειτο να συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα επιμένοντας στο αίτημά της, καθώς ο Απόστολος Βαγενάς ως προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν κατάφερε να δώσει οποιαδήποτε λύση. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσκεψη της ΕΛΜΕ Καβάλας με μαθητές και γονείς, εάν παραστεί ανάγκη ακόμη και μέσω μετακίνησής τους με λεωφορεία προς την Κομοτηνή, ώστε να θέσουν υπόψη του κ. Κεραμάρη το συγκεκριμένο αίτημα.
Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Σωτήρης Τότης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, δήλωσε ότι υπάρχουν οκτώ ή και εννέα τάξεις σε γυμνάσια και λύκεια όλης της περιφερειακής ενότητας που μπορούν να αναπτυχθούν και να δημιουργηθούν ισάριθμα καινούργια τμήματα. Αυτό, είπε ο κ. Τότης, έγινε πέρσι σε διάφορες περιφερειακές ενότητας της χώρας όχι όμως και στην Καβάλα. Ο κ. Τότης παρατήρησε ότι υπάρχει έγγραφο, το οποίο και χαρακτήρισε περίπου ως απειλητικό, το οποίο υπογράφει ο κ. Κεραμάρης και απευθύνεται στον Απόστολο Βαγενά. Ουσιαστικά του ζητά να μη δημιουργήσει καινούργια τμήματα. Καθηγητές για τα καινούργια τμήματα υπάρχουν διευκρίνισε ο κ. Τότης.
Ο Απόστολος Βαγενάς που συνάντησε χθες όλους όσους διαμαρτύρονταν έξω από το γραφείο του ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για τα επιπλέον τμήματα ανήκει και στο υπουργείο όπως και στον περιφερειακό διευθυντή. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ο ίδιος προσωπικά συμφωνεί με το αίτημα της ΕΛΜΕ. Παράλληλα με τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, έξω από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν μαθητές, καθηγητές και γονείς από το 2ο λύκειο και το 7ο γυμνάσιο. Εκεί όπου υπάρχει το γνωστό πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών από το Παληό και τον Αμυγδαλεώνα, αφού τα λεωφορεία τους αποβιβάζουν μακριά από το σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή Φλορέξ.
Ο κ. Βαγενάς υποσχέθηκε λύση, εξηγώντας ότι αυτή θα συμφωνηθεί σε συνάντηση που θα γίνει στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου. Ίδιο είναι το πρόβλημα, είπε ο Σωτήρης Τότης στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, που αντιμετωπίζει μαθητής του επαγγελματικού λυκείου. Όταν τελειώνει το μάθημα κι επιστρέφει το βράδυ στο σπίτι, το λεωφορείο τον αποβιβάζει στις Κρηνίδες έστω κι αν ο ίδιος κατοικεί στη Λυδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου