Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το Υπ. Παιδείας και το ΥΜΑΘ



Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το Υπ. Παιδείας και το ΥΜΑΘ Την πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί, πάνω από ογδόντα Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Απέκλεισαν το ΥΜΑΘ οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιούν  εκπαιδευτικοί μέλη των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, μελή των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδική Αγωγής, καθώς και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας απέκλεισαν το ΥΜΑΘ.
Παράλληλα αντιπροσωπεία τους αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα.
Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί, αντιδρούν στην αξιολόγηση που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου κι απαιτούν μόνιμους διορισμούς, καθώς επίσης και εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Όπως αναφέρουν οι Ενώσεις, οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν «μια πρώτη πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στο όνομα της «εξοικονόμησης» και στην εκπαίδευση, που τρέχει μαραθώνιο για να πιάσει του αντιλαϊκούς στόχους του 3ου Μνημονίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου