Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ούτε φέτος τον 15Αύγουστο θα γίνει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου (video)

Ούτε φέτος τον 15Αύγουστο θα γίνει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου (video)Μοναδικές εικόνες από ένα drone που πετά πάνω από τη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου… κόβοντας την ανάσα με το μεγαλείο του κτίσματος…
Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε και φέτος θα γίνει Θεία Λειτουργία στην Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Ματσούκα της Τραπεζούντας, όπως με σχετική ανακοίνωσή του εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο λόγος είναι ότι οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν να εκτελούν ανακαινιστικά έργα, τα οποία, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, θα ολοκληρωθούν πριν από τον Δεκαπενταύγουστο του 2018.

Αντιθέτως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα τελέσει Θεία Λειτουργία στα ερείπια της Ιεράς Μονής της Παναγίας Φανερωμένης, πλησίον της Αρτάκης Κυζίκου στις 23 Αυγούστου, «επί τη αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου».


Αξίζει να σημειωθεί πως το ιστορικό μοναστήρι των Ελλήνων του Πόντου παραμένει κλειστό από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015. Το 2010 για πρώτη φορά στην ιστορία της Μονής Σουμελά, και 88 χρόνια από την Ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922, έγινε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου