Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Π.Ο.Σ.Υ.Π.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΔΕΙΑΣ
Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 - 344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr

                                                                                             Μαρούσι  31  Αυγούστου 2017
Αρ.Πρωτ.: 49
                                                            
                                           ΠΡΟΣ: - Υπουργό Παιδείας
                                                                 κο  Κ. Γαβρόγλου
                                            Κοιν.:  - Αν. Γεν. Γραμματέα ΥΠ.Π.Ε.Θ.
                                                                 κο Γ. Αγγελόπουλο
                                                        - Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
                                                                 κο  Παναγιώτη Ανανιάδη
                                                        -  ΑΔΕΔΥ
                                                        -  Μέλη μας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κε Υπουργέ,                                                                                     
Στις 24 Αυγούστου 2017 η ΠΟΣΥΠ, ως όφειλε εξαιτίας της συμμετοχής της στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ και της υποχρέωσης της να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, κατήγγειλε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κο Ανανιάδη για την προσπάθεια του να εφαρμόσει, με ανορθόδοξο μάλιστα τρόπο, μέσω των προσωπικών emails,  ιδιότυπες διαδικασίες αξιολόγησης στην Υπηρεσία του (συνημμένο 1).


Ο κος Ανανιάδης στις 29 Αυγούστου απάντησε στην ΠΟΣΥΠ, μέσα από το εκπαιδευτικό site Esos, χωρίς να στείλει την απάντηση του στη Ομοσπονδία, με ένα λιβελλογράφημα ευρισκόμενος προφανώς σε παραληρηματική  κατάσταση(συνημμένο 2).

Για τις ύβρεις και τις συκοφαντικές αναφορές του στην ΠΟΣΥΠ και στον Πρόεδρο της, θα κληθεί ή να τις αποδείξει ή να ζητήσει συγνώμη.
           
Για το περιεχόμενο του λιβελλογραφήματός του, που αφορά στην υπεράσπιση της ενέργειάς του, μας δικαιώνει πλήρως, διότι παραδέχεται την προσπάθεια του μέσω του προγραμματισμού να συντονίσει τα τμήματα, αλλά δεν λέει κουβέντα για τον απολογισμό, ο οποίος παραπέμπει στον έλεγχο και την αξιολόγηση. 

Η ΠΟΣΥΠ θεωρεί το θέμα της αξιολόγησης μείζον, όχι τώρα, όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται ο κος Ανανιάδης, αλλά ήδη από το 2013, οπότε πρωτοστάτησε και στην ακύρωση της προηγούμενης αξιολόγησης, με εξώδικα, καταγγελίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας, διότι αυτό επιβάλλεται και από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στις υπηρεσίες μας και τις αναλύουμε στο αιτιολογικό της συμμετοχής μας στην απεργία- αποχή.
Στο γραφείο μας στο Υπουργείο θα βρείτε τα κενά φύλλα αξιολόγησης των εργαζομένων, της εποχής Μητσοτάκη, παρά τις απειλές και τις πιέσεις, των αντίστοιχων διοικούντων.  

Κε Υπουργέ
Ο κος Ανανιάδης έστειλε την υβριστική του επιστολή, την ίδια ώρα που εμείς είχαμε την δίωρη εποικοδομητική μας συνάντηση στο Υπουργείο και προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις για τα τεράστια προβλήματα της διοίκησης.

Προφανώς η επιστολή του αποτελεί και προσβολή και προς το δικό σας πρόσωπο, αφού δέχεστε και συνομιλείτε και μάλιστα σε άριστο κλίμα, με μία Ομοσπονδία και τα μέλη της, που κατά τον κο Ανανιάδη, «στήνουν διαρκώς ένα δικό τους παρακράτος, όπως συνηθίζουν τόσες δεκαετίες».

Κε Υπουργέ,

Όταν ο κος Ανανιάδης επιτίθεται με αυτή την εμπάθεια και αυτό το ύφος, και μάλιστα όχι μόνο στην Ομοσπονδία μας και τα μέλη της αλλά στο σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, εξαπολύοντας συκοφαντίες, ύβρεις και αναπόδεικτες αξιολογικές κρίσεις, φανταστείτε τι είδους διοίκηση ασκεί στην υπηρεσία του και τι κλίμα επικρατεί σε αυτήν.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορό του. Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί στην επιστολή του και οι πρακτικές που εφαρμόζει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον χαρακτηρίζουν.

Ο κος Ανανιάδης πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την διοίκηση και την υπηρεσία του, αλλά εξελίσσεται σε πρόβλημα τόσο για την κυβερνητική πολιτική όσο και για εσάς τον ίδιο, διότι εκπέμπει εδώ και καιρό μηνύματα διαφορετικά από τα δικά σας, στο επίπεδο της δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης.

Ως πολιτικός του Προϊστάμενος, είστε ο αρμόδιος να παρέμβετε.

                                                  Για το Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                             ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου