«Τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση ερώτησής μου στον Υπουργό Παιδείας, φαίνεται πως δεν είναι στις προτεραιότητες του κ. Γαβρούγλου ούτε η αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, που αναμένουν, έστω και με καθυστέρηση, την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος, ούτε και η υποχρέωσή να σέβεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο».
Τα παραπάνω σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με αφορμή την κωλυσιεργία του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου να απαντήσει σε ερώτηση που είχε καταθέσει προ τεσσάρων (!) μηνών, αναδεικνύοντας την καθυστέρηση στην καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.

Μετά και νέες διαμαρτυρίες των οικογενειών παιδιών που σπουδάζουν, ο Λαρισαίος πολιτικός επανακαταθέτει την ερώτηση, σημειώνοντας σε δήλωσή του ακόμη τα εξής:
«Αντί ο Υπουργός να ασχοληθεί με τα επείγοντα και μείζονα και να αφουγκραστεί τις διαμαρτυρίες των οικογενειών που χωλαίνουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν τα παιδιά τους μέσα στην κρίση, “πειραματίζεται” με τις πανελλαδικές εξετάσεις και “αναλώνεται” στην κατάργηση της αριστείας και στις κληρώσεις για τις παρελάσεις.
Επανακαταθέτω λοιπόν την ερώτηση ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα πράξει το καθήκον του».
Την ερώτηση συνυπογράφουν η Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως και οι αν. Τομεάρχες Παιδείας, βουλευτές Ν. Αργολίδας και Καστοριάς κκ. Ιωάννης Ανδριανός και Μαρία Αντωνίου.
Υπενθυμίζεται πως η ερώτηση του Λαρισαίου πολιτικού αναφέρει τα εξής:
«Με την ψήφιση του Νόμου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, από 1/1/2017 μεταβιβάζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, τόσο η εκκαθάριση των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, όσο και η ενταλματοποίηση της σχετικής δαπάνης, εφόσον το ΥΠΠΕΘ πιστώσει τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ ως τα τέλη του 2016 την αρμοδιότητα ελέγχου και έγκρισης των αιτήσεων για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, είχαν οι κατά τόπο υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου της χώρας.
Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και παρά τις λειτουργικές αδυναμίες που αντιμετωπίζουν αναμένουν σχετική Υπουργική Απόφαση, που θα διευκρινίζει τις προϋποθέσεις για την εκκαθάριση των αιτήσεων, αλλά και την πίστωση των απαραίτητων κονδυλίων ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Επειδή για χιλιάδες φοιτητές και για τις οικογένειές τους, το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, αποτελεί σημαντικότατο βοήθημα στον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό.
Επειδή σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ, έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριοι Υπουργοί
Που οφείλεται η καθυστέρηση στην καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η καταβολή του;
Θα υπάρξουν αλλαγές στις προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την καταβολή του επιδόματος και αν ναι, ποιες θα είναι αυτές;»