Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Πανελλαδικές εξετάσεις: Η πορεία των βάσεων -Τι δείχνουν τα στατιστικά βαθμολογικά στοιχεία

Πάνω από 19.000 θα σκαρφαλώσει φέτος η βάση της Ιατρικής Αθήνας ενώ οι περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου θα ακολουθήσουν καθοδική πορεία, εξαιτίας των κακών επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά.
Σύμφωνα με τα στατιστικά βαθμολογικά στοιχεία που έδωσε το μεσημέρι το Υπουργείο παιδείας, εκτιμάται ότι:
Στο 1ο πεδίο , ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών: Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κινηθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, τόσο στις υψηλόβαθμες σχολές ( νομικές και ψυχολογίες) όσο και στις μεσαίες βαθμολογικά σχολές ( φιλολογικά τμήματα).
Στο 2ο, πεδίο θετικών και τεχνολογικών επιστημών (πολυτεχνεία, φυσικομαθηματικές κ.λπ.): Πτωτική αναμένεται η πορεία των βάσεων στις σχολές του πεδίου εξαιτίας των χαμηλών βαθμολογιών στα μαθηματικά.

Στο 3ο, πεδίο, με τις σχολές υγείας: Οι πιο χαμηλές από πέρσι επιδόσεις στη Βιολογία Προσανατολισμού θα συγκρατήσουν την ανοδική πίεση που προκαλεί η μείωση των θέσεων στις ιατρικές σχολές. Ωστόσο η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να παραμείνει υψηλά . Στα παραϊατρικά ΤΕΙ οι βάσεις θα εμφανίσουν καθοδική τροχιά .
Στο 4ο πεδίο , με τις παιδαγωγικές σχολές: Ανοδο των βάσεων δείχνουν τα στοιχεία μετά την περσινή μεγάλη πτώση κάτω και από τα 10.000 μόρια( Παιδαγωγικό Ρόδου – βάση 9.887 μόρια).
Στο 5ο πεδίο , σχολές οικονομίας – διοίκησης: Η αποτυχία στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και η αύξηση του αριθμού όσων εξετάστηκαν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση τις σχολές του πεδίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στις εξετάσεις μετείχαν 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 από τα γενικά λύκεια, έναντι 82.895 το 2016, και 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ, έναντι 17.803 το 2016.
Οι 104.929 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι θέσεις για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και τις σχολές του εμπορικού ναυτικού.
Η προθεσμία για το μηχανογραφικό δελτίο, λήγει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017. Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (ΜΔ). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να υποβάλλει προσωρινά ή να οριστικοποιήσει το ΜΔ.
Για να μπουν οι υποψήφιοι στο σύστημα θα χρειαστούν τον κωδικό υποψηφίου που αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου και έναν κωδικό -τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας- για τον οποίο θα πρέπει να μεταβούν στο σχολείο, προκειμένου να τον δημιουργήσουν.
Ακολουθούν οι πίνακες βαθμολόγησης όπως του έδωσε το υπουργείο Παιδείας:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου