Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΟΘ: ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΔΟΘ



Και όμως βρέθηκαν άνθρωποι που δεν καταδικάζουν την τρομοκρατία !!!!!

Όχι δεν είναι μέλη κάποιας εξτρεμιστικής οργάνωσης στα βάθη του Αφγανιστάν ή της Συρίας. Ούτε κάποιες συλλογικότητες στα υπόγεια των Εξαρχείων… Είναι Θεσσαλονικείς, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι περισσότεροι από αυτούς είναι καθηγητές (πιθανότατα κάποιοι από αυτούς να κάνουν μάθημα και στα παιδιά σας).

Στα πλαίσια του 9ου συνεδρίου της ΕΔΟΘ το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη 25-27 Μαΐου, κατατέθηκε από τη ΔΑΚΕ ψήφισμα καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Με αστείες προφάσεις όπως «γιατί δεν καταδικάζετε και εσείς τον πόλεμο στη Συρία» (φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει) οι αριστερές δυνάμεις με ένα στόμα - μια φωνή καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΚΕ, αφού μάλιστα χρειάστηκε να ψηφίσουν δύο φορές !!!  (το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας δεν τους είχε αρέσει).
Στα σπουδαία πορίσματα του συνεδρίου να σημειωθεί η απερίγραπτη συμπεριφορά των γνωστών αρχι- συνδικαλιστών οι οποίοι διαρκώς όρθιοι πηγαινοέρχονταν από τη γαλαρία στο προεδρείο επιχειρώντας με τις παρεμβάσεις τους να ακυρώσουν κάθε διαδικασία. Σαν κακομαθημένα παιδάκια (παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους) και με περίσσιο τσαμπουκά (παρά το… περιορισμένο του ύψους τους) διέκοπταν διαρκώς, ούρλιαζαν όταν δεν γινόταν το δικό τους, ενώ όταν οι ψηφοφορίες δεν δικαίωναν τις προσδοκίες τους έλεγαν «δεν στρέχει» και επιχειρούσαν να διακόψουν με φωνές και πανό το συνέδριο.
Επίσης να ευχηθούμε στην κυρία που καταριόταν τα παιδιά αυτών που δεν ψήφισαν, όπως αυτή θεωρούσε σωστό, γρήγορη ανάρρωση και καλή σταδιοδρομία στο Ελληνικό Δημόσιο όταν με το καλό διοριστεί.
Συνδικαλιστικά μιλώντας, το συνέδριο στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων.  Λογικό αυτό, αν σκεφτεί κανείς πόσο σκληρά εργάστηκαν κάποιοι αυτές τις δύο μέρες για αυτό.  Νομίζω ότι αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα, σύντομα οι συνάδελφοι θα ζητήσουν να τους επιστραφεί μέρος, αν όχι όλο, από το 1 (ένα) ευρώ που καταβάλουν στις εκλογές των ΕΛΜΕ και το οποίο διατίθεται στην ΕΔΟΘ.
Όλοι οι Δακίτες όλες οι Δακίτισσες πρέπει να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για όλα όσα συνέβησαν σε αυτό το συνέδριο. Πρέπει να προειδοποιήσουν τους συναδέλφους ότι αν ποτέ η τύχη τους πέσει στα χέρια αυτών των ανθρώπων τα πράγματα για την παιδεία και τα παιδιά τους θα είναι οδυνηρά.

Ο σύνεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου