Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων



Για πτυχιούχους 50 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων

Στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων από 50 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, προωθώντας παράλληλα ρύθμιση ώστε να παρέχεται η δυνατότητα περαίωσης στους πανεπιστημιακούς που χρωστούν στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τις ηγεσίες των ομοσπονδιών των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ και των διδασκόντων στα ΤΕΙ ΟΣΕΠ, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανάψει το πράσινο φως για την κατοχύρωση των
επαγγελματικών δικαιωμάτων σε τμήματα όπως Φυσικής, Βιολογίας και Αρχαιολογίας, ενώ σε δεύτερη φάση θα εξεταστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα τμήματα Μηχανικών των ΤΕΙ τα οποία αποτελούν αιτία πολέμου τόσο με τα Πολυτεχνεία όσο και με το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Σημειώνεται ότι οήμερατο ένα στα δύο τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα.

Σε ό ,τι αφορά τα τις προωθούμενες αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ και τις μεταπτυχιακές σπουδές, ο υπουργός Παιδείας δεν δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει κάποιο από τα αιτήματα των ομοσπονδιών, δηλώνοντας όπ ο διάλογος συνεχίζεται. Έτσι, αγκάθια παραμένουν τα αιτήματα για αύξηση της αμοιβής των πανεπιστημιακών από τη διδασκαλία σε μεταπτυχιακών προγραμμάτων, για χρηματοδότηση των ΑΕΙ ώστε να μπορούν τα ιδρύματα να χορηγούν υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και για θεσμοθέτηση των διδακτορικών προγραμμάτων από τα ΤΕΙ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου