Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ: Απαράδεκτη επαναφορά της ποινής του διετούς αποκλεισμού στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.



Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών
Αρ. Μητρώου: 30155/2014
Τηλ. : 6945966155/6948577400                                                                                                                        
                                                                                                                                                     Αθήνα, 30/1/2017
                                                                                                                    Αρ.Πρωτ.: 4


ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας
και Θρησκευμάτων,
κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο
ΚΟΙΝ.:
1.
Διευθυντή Σπουδών Π.Ε,
κ. Πολίτη Γεώργιο

2.
ΔΟΕ

                                                              
Θέμα : «Απαράδεκτη επαναφορά της ποινής του διετούς αποκλεισμού στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς»

      Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
     Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα,πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για επαναφορά της άδικης ρύθμισης ,κατά την οποία αποκλείονται για
δύο χρόνια από τους πίνακες όσοι αναπληρωτές  δεν αναλάβουν υπηρεσία εντός πέντε ημερών ή παραιτηθούν.  Σημειωτέον,πρόκειται για ρύθμιση,η οποία καταργήθηκε,κατόπιν αιτήματος του συνόλου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών,από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
     Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι : «Η περιπτ. α΄ της παρ. 17 του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 (Α ́ 118), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 38 του ν. 4351/15 (Α΄ 164), αντικαθίσταται ως εξής:
«α΄ Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται και για το επόμενο σχολικό έτος, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιαδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Από τη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται όσοι εκπαιδευτικοί προβούν σε ανάκληση της αίτησής τους που υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία οποτεδήποτε πριν από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους»
Η πιο πάνω διάταξη θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2017-2018.»
      Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί αιφνιδιασμό για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ασυνέπεια λόγων και έργων από μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
     Κυρίαρχο αίτημα του κλάδου αποτελεί η εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών,καλώντας  την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να κάνει ένα βήμα εμπρός,με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την ισότητα μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών.Αντ’αυτού διαπιστώνουμε με έκπληξη πως γίνονται βήματα προς τα πίσω ,επαναφέροντας μια ρύθμιση τιμωριτικού χαρακτήρα,που υποτιμά κατάφορα τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,αφαιρώντας το δικαίωμα στην εργασία για δύο χρόνια σε περίπτωση που αρνηθούν την πρόσληψή τους  ή παραιτηθούν για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους.
     Ζητούμε να μην προβείτε σε κάποια αλλαγή της ισχύουσας διάταξης και σας καλούμε να αναγνωρίστε έμπρακτα την προσφορά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών,εξισώνοντας τα δικαιώματά μας με αυτά των μονίμων συναδέλφων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου