Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ε.Λ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ



Ε.Λ.Μ.Ε.
ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λαπιθών 6                                          Αρ. Πρωτ. : 10
41221, Λάρισα                                   Λάρισα:  26-1-2017
Τηλ: 2410-255694                                                                                           
Fax: 2410-532357                                                                           
Email: elmelar@otenet.gr                Προς:  
http://elmelarisas.blogspot.gr        Δήμους Ν. Λάρισας
                                                         ΔΔΕ
                                                         Σχολεία

ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών ζητά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμοδίους των Δήμων να φροντίζουν για την προσβασιμότητα των δρόμων ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη της προστασίας των πολιτών, την οποία έχουν επωμιστεί. Οφείλουν να είναι προσεκτικοί και ακριβείς στην ενημέρωση αυτών που διέρχονται από τους υπό την αρμοδιότητά τους δρόμους και σε
συνεχή επαφή μαζί τους, επειδή οι καιρικές συνθήκες συχνά είναι ευμετάβλητες. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα που αυτές παρουσιάζουν συνεχή επιδείνωση η έλλειψη προσβασιμότητας των επαρχιακών δρόμων αποδεικνύεται και από τις ματαιώσεις των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Από τη στιγμή όμως που δεν είναι δυνατή η μετακίνηση με τη Δημόσια Συγκοινωνία, κανείς μαθητής ή συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει ιδιωτικό μέσο μετακίνησης βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.
Επειδή λοιπόν τίθενται ζητήματα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας,  είναι λογικό γενικά οι αρμόδιοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να μην απαιτούν από τον συνάδελφο υπερβαίνοντας τα φυσικά εμπόδια να βρίσκεται στο τόπο εργασίας του, αν αυτό δεν είναι εφικτό.
Ως εκ τούτου καλούμε και τη Δ.Δ.Ε. ν. Λάρισας να επιδείξει ανοχή στις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν κωλύματα μετάβασης στο χώρο δουλειάς τους. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει πληρώσει πολλές φορές το τίμημα των δαπανηρών καθημερινών μετακινήσεων στους δρόμους και με αίμα.
Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι κρίνουν βεβαίως και μόνοι τους, ώστε να μη διακινδυνεύουν τη ζωή τους, όταν η μετακίνηση αποδεικνύεται αδύνατη.
Καλούμε τέλος τους δήμους του νομού μας να μεριμνήσουν στα πλαίσια των υποχρεώσεών τους, για την επαρκή θέρμανση των σχολείων που φοιτούν τα παιδιά των δημοτών τους. Θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχουν σε σχολεία θερμοκρασίες που δυσχεραίνουν την διδασκαλία αλλά και γενικά τη σχολική ζωή.


Για το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ                                               ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΕΡΜΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου