Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων: Ραγδαία αύξηση επισκεψημότητας video

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων | Ραγδαία αύξηση επισκεψημότητας
Την 1η Ιουνίου άρχισε η φετινή λουτρική περίοδος στα Λασπόλουτρα Κρηνίδων, όπου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καταγράφεται 10% αύξηση των λούσεων συγκριτικά με τα περσινά δεδομένα. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε αγιασμός για τη νέα λουτρική περίοδο. Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, εικάζει ότι το αυξητικό ποσοστό οφείλεται στη δυναμικότερη κι αποτελεσματικότερη προβολή του Πηλοθεραπευτηρίου, μέσω της οποίας το κοινό αντιλαμβάνεται τις θεραπευτικές και κοσμητικές ιδιότητες του πηλού.
Στόχος της διοικήσεως είναι να εμπλουτίσει τη γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών προκειμένου να προσελκύσει και νεαρότερα άτομα. Έμφαση δίνεται στην υδροθεραπεία και στο μασάζ, ενώ σύντομα θα εκδοθεί διαφημιστικό φυλλάδιο για πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Το Πηλοθεραπευτήριο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδόματος λουτροθεραπείας του ΕΟΠΥΥ αυτό το  καθεστώς παραμένει σε ισχύ, αφού ποσό 150 ευρώ θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι για το 2015, κατόπιν σχετικής αποφάσεως της διοίκησης του οργανισμού.
Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που αξιοποιεί κάθε ευκαιρία, προάγει το πρόγραμμα του ΟΓΑ «Τουρισμός για όλους» μέσω του οποίου επιδοτούνται διανυκτερεύσεις μετά λούσεων, ενώ αναμένεται ένταξη και σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του υπουργείου εργασίας το οποίο αφορά σε εγγεγραμμένα μέλη των ΚΑΠΗ και καλύπτει διαμονή – διατροφή – λούσεις. Υλοποίηση του τελευταίου προγράμματος θα πρέπει να αναμένεται τον επόμενο μήνα. Τέλος, αναμένεται η έναρξη υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» από τον ΕΟΤ που θα συμπληρώσει τον πίνακα των τεσσάρων επιδοτούμενων προγραμμάτων.
Ικανοποιητικότατος είναι ο αριθμός των διαμονών στο Πηλοθεραπευτήριο, όχι μόνο από τους παραδοσιακούς πελάτες που καταλύουν και στα ξενοδοχεία της περιοχής, αλλά και από νέους πελάτες.
Η  τιμολογιακή πολιτική δε διαφοροποιήθηκε και το αντίτιμο του εισιτηρίου παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ για τους δημότες Καβάλας και 6 ευρώ για τους υπόλοιπους επισκέπτες.
Το αντίτιμο των 5 ευρώ εξασφαλίζει για τους ενδιαφερόμενους την παρακολούθηση ενός ωριαίου προγράμματος. Μάλιστα, το πρόγραμμα της επισκέψεως περιλαμβάνει επιμέρους στάδια. Αρχικά, για παράδειγμα, ο επισκέπτης πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό προκειμένου να εξασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη του. Έπειτα ακολουθεί 5λεπτο ντους με ιαματικό νερό ώστε να προετοιμασθεί καταλλήλως το ανθρώπινο σώμα για τη θεραπεία. Στη συνέχεια, ο επισκέπτης εισέρχεται στη δεξαμενή του πηλού όπου παραμένει 20 – 30 λεπτά, αν και δεν υπάρχει απαγόρευση για όσους θελήσουν να παραμείνουν περισσότερο. Ακολουθεί μια δεκάλεπτη παραμονή εκτός δεξαμενής ώστε να στεγνώσει ο πηλός πάνω στο σώμα κι έτσι να διεισδύσουν όλα τα θεραπευτικά συστατικά στον οργανισμό. Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με 10λεπτο ιαματικό ντους για την απομάκρυνση του πηλού και τον καθαρισμό του σώματος.
Για την πηλοθεραπεία δεν είναι απαραίτητο κάποιο ραντεβού, σε αντίθεση με την υδροθεραπεία στο αναπαλαιωμένο χαμάμ, όπου η πισίνα δέχεται μόνο τέσσερα άτομα. Μέχρι στιγμής οι πηλοθεραπείες δικαιολογούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αίτημα συνεργασίας έχει κατατεθεί και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Η διεύθυνση μερίμνησε προκειμένου να καταθέσει την αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του ΕΟΤ, το οποίο εφαρμόστηκε στη διάρκεια της περσινής περιόδου. Η διεύθυνση επίσης παρακολουθεί τις προκηρύξεις όλων των συναφών προγραμμάτων ώστε να καταθέτει εγκαίρως τα έγγραφα και να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση των δυνατών περισσότερων ατόμων.
Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις προσφέρουν ποικίλες υπηρεσίες. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το αναψυκτήριο, το εστιατόριο με διαφορετικό ημερήσιο μενού, τα καταλύματα, αφού το Πηλοθεραπευτήριο λειτουργεί και ως κάμπινγκ. Επίσης, στη γύρω περιοχή υπάρχουν διαθέσιμες ξενοδοχειακές μονάδες κι ενοικιαζόμενα δωμάτια. Φέτος μάλιστα προσφέρεται στους επισκέπτες και γυμναστική. Επιπρόσθετα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, ρεφλεξολογίας και αισθητικής έτσι ώστε να καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα αναγκών και επιθυμιών του κοινού.

videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου